Connect with us

Revistateo.ro

Primul caz de Zika in Romania

Stiri

Primul caz de Zika in Romania

Ministerul Sanatatii anunta primul caz de Zika in Romania. O femeie de 27 de ani recent intoarsa din insula Martinica a fost diagnosticata cu acest virus. Tanara a fost internata la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes si este sub atenta supraveghere medicala. Femeia a fost in vacanta in luna iunie din insula care face parte din Arhipelagul Caraibelor.

Virusul Zika, cunoscut si ca virusul mortii, creeaza mai multe probleme pe planeta la ora actuala decat virusul HIV, desi este asemanat de multe ori cu acesta. Virusul circula in Africa, cele doua Americi, Asia si Pacific. Virusul Zika a fost identificat prima oara in Uganda in anul 1947, la maimutele rhesus.

Virusul Zika a putut fi tinut in frau cativa ani, insa in urma cu aproape 24 de luni acesta a reaparut in Brazilia provocand o intreaga isterie. In statul brazilian si America Latina exista epidemie de Zika.

OMS: Virusul Zika, urgenta medicala globala

EBOLA, o nouă mutație care poate face virusul MAI PERICULOS DECÂT NICIODATĂ

Semne si simptome pe care le are virusul Zika:

– febra;
– eruptii cutanate;
– conjunctivita;
– dureri musculare si articulare insuportabile;
– stare de slabicune si cefalle;
– complicatii neurologice si autoimune;
– microcefalie la nou-nascuti.

Virusul se poate transmite prin intepatura unui tanar infectat din specia Aedes. Acesta transmite si Dengue, Chicungunya si febra galbena. In peste 13 tari din America de Sud si America de Nord au anuntat infectii sporadice cu acest virus.

Virusul Zika poate fi depistat in urma unei banale analize de sange. Diagnosticul serologic poate fi ingreunat, deoarece exista eractii incrucisate cu alti flavivirusi, de exemplu virusul Dengue, al Nilului occidental sau al febrei galbene.

Persoanele care sufera din cauza virusului Zika se pot recupera repede daca boala este depistata la timp. In cazul avansarii afectiunii, niciun tratament nu face fata. Romanca depistata cu virusul Zika a recunoscut imediat simptomele si are sanse mari sa se recupereze, noteaza Ministerul Sanatatii Publice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top