Connect with us

Revistateo.ro

Pictorita Medi Dinu a murit la varsta de 107 ani. Ea va fi inmormantata la cimitirul Filantropia din Bucuresti.

Stiri

Pictorita Medi Dinu a murit la 107 ani

Medi Dinu a fost una dintre cele mai mari pictorite ale Romaniei. Nascuta la Brezoi, in judetul Valcea, pe 22 decembrie 1908, ea a creat de-a lungul a cateva decenii. Chiar anul acesta, pe 8 martie Medi Dinu si-a vernisat la Casa Artelor, expozitia „Varstele Tineretii”, in care s-au regasit acuarele scaldate in lumina din anii ’30 cu Balcicul, portrete in tuse rafinate de femei si barbati si desene miniaturale trasate in linii maiestrite.

Medi Dinu a fost o personalitate remarcabila. Studenta la Scoala de Belle Arte, a invatat expresivitatea cromatica de la Alexandru Steriadi si tehnica dogmatica a desenului de la Ipolit Strambu, insa a studiat si matematica, asistand la cursurile poetului Dan Barbilian (Ion Barbu) si a audiat cursurile de filosofie ale profesorului Nae Ionescu. A fost sotia poetului avangardist Stephan Roll si prietena cu marele poet si jurnalist Geo Bogza.

Citeste si: A murit Elie Wiesel

Citeste si: A murit mama lui Andrei Duban

A iubit Balcicul, precum Regina Maria, si l-a desenat in repetate randuri. A pictat cu delicatete peisaje din Sulina si Delta Dunarii, precum si satele si orasele din jurul marii. Arta ei a impresionat multe generatii si a fost o persoana admirata de foarte multa lume.  „Sa va ganditi ce ar face lumea mai frumoasa pentru voi si cu ce ati putea contribui la asta”, obisnuia sa spuna pictorita.

Medi Dinu va fi inmormantata miercuri, la ora 11.00, la Cimitirul Filantropia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top