Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

ATENTAT GERMANIA in Munchen. Bilant morti si raniti. IMAGINI SOCANTE – LIVE

ATENTAT TERORIST in Munchen. Un atac intr-un centru comercial din Munchen s-a petrecut vineri seara, politia a folosit de mai multe ori expresia „atentat terorist” insa a refuzat sa confirme oficial atacul ca fiind unul al unei grupari. Se pare ca atacatorul vorbea germana si ar fi protestat impotriva refugiatilor pe care Germania i-a primit cu bratele deschise.

SUMARUL EVENIMENTELOR:
♦Bilant actualizat al politiei din Munchen: 10 morti, printre care si atacatorul, si 21 raniti
♦Politia din Munchen: Atacul de la Munchen a fost comis de o singura persoana, care s-a sinucis
♦Munchen-ul este un oras inchis, in timp ce politia continua sa-i vaneze pe suspectii atacului
♦Guvernul german a convocat o reuniune de urgenta si a activat unitatea de antiterorism
♦Politia din Munchen: Nu exista indicii ale unui atac terorist islamist
♦Politia din Munchen: E o amenintare terorista acuta in oras
♦Mai multe impuscaturi s-au auzit vineri in Munchen, in zona centrului comercial Olimpia
♦Atacul a inceput la ora locala 17:52, la un fast-food din zona
♦In imaginile postate pe retele de socializare, numerosi clienti pot fi vazuti iesind in fuga din mall
♦O inregistrare video surprinde un om care trage focuri de arma in exteriorul mallului
♦Martorii si politia vorbesc despre 3 indivizi inarmati, aflati inca in libertate
♦Autoritatea de transport din Munchen a oprit circulatia mai multor trenuri, tramvaie si autobuze

ATENTAT terorist in GERMANIA Munchen

Vineri seara a avut loc un atac armat intr-un centru comercial din Munchen care a luat viata a 9 persoane si a ranit cel putin 10.

UPDATE – Transportul în comun a fost reluat

UPDATE – Politia din Munchen sustine ca 9 persoane au murit in urma atacului terorist din centrul comercial din Germania si alte 10 au fost ranite. Bilantul este unul provizoriu, medicii germani vorbesc de 11 morti.

Cronologie evenimente 23 iulie 2016

UPDATE 00:37 – Treizeci de membri ai unitatii pentru operatiuni speciale GSG9 au sosit la Munchen
Membri ai fortei de elita antiteroriste germane se indreptau vineri noapte catre scena atacului sangeros de la Munchen, unde bilantul mortilor a ajuns la 11, relateaza The Associated Pres.

Un oficial in domeniul securitatii a declarat sub protectia anonimatului pentru The Associated Press ca 30 de membri ai unitatii pentru operatiuni speciale GSG9 au aterizat la Munchen.
Bilantul persoanelor care si-au pierdut viata in urma atacului armat de la Munchen a ajuns la 11 morti, spun medici citati de cotidianul italian La Repubblica. De asemenea, mai multe persoane au fost ranite.

Politia din Munchen, care suspecteaza un „act terorist”, cauta in continuare „pana la trei” presupusi atacatori, inarmati cu pusti, pana in prezent nefiind retinut niciun suspect.
Totodata, Politia i-a indemnat pe locuitori sa ramana in case si a rugat utilizatorii de internet, printr-un mesaj pe Twitter, sa nu publice pe retelele de socializare imagini cu operatiunile in curs dupa atac. Utilizatorii de internet s-au mobilizat si au decis sa publice in schimb fotografii cu animale. Ofiterii spera ca astfel teroristii sa nu afle din presa unde actioneaza ofiterii si sa poata sa se ascunda..

Facebook a creat o aplicatie pentru verificarea securitatii, in patru limbi – germana, engleza, franceza si turca.

Intreaga regiune bavareza a fost plasata in stare de alerta vineri seara, unde au fost mobilizate toate „mijloacele disponibile”, potrivit Politiei din Munchen, iar orasul era survolat de elicoptere.

Sursa: News.ro

FOTO: Atacuri armate in Munchen

UPDATE 00:18 – Bilanţul atacului armat de la un mall din Munchen a crescut la 11 morţi, spun medicii

Bilanţul atacului armat de la un mall din Munchen a crescut la 11 morţi, spun medicii citaţi de La Repubblica.

Poliţia verifică în prezent dacă unul dintre cadavre, găsit pe o stradă din apropierea centrului comercial, este al unuia dintre terorişti.

Anterior, presa locală a scris că unul dintre atacatori s-ar fi sinucis.

UPDATE 00:12 – Poliţia din Munchen a descoperit un al nouălea cadavru în apropiere de mall, verifică dacă este vorba de unul dintre terorişti

Poliţia din Munchen a descoperit un al nouălea cadavru pe o stradă de lângă mall-ul vizat de atacul armat şi verifică în prezent pentru a stabili dacă este vorba de unul dintre terorişti, relatează DPA,citat de News.ro.

UPDATE 00:02 – Unele surse sustin ca unul dintre atacatori s-ar fi sinucis.

harta-munchen-stiri

Cronologie evenimente 22 iulie 2016

UPDATE 23:38 – SEFUL politiei din Munchen spune ca sunt 9 morti

UPDATE 22:58 – Apar probleme pe aeroportul din Munchen.

UPDATE 22:40 – Poliţia din Munchen confirmă că cel puţin şase persoane au fost ucise în atacul armat

Poliţia din Munchen a confirmat că cel puţin şase persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite grav într-un atac armat, relatează AFP.

Numărul total al victimelor nu este cunoscut încă.

Un purtător de cuvânt al forţelor de ordine a precizat că există cel puţin trei atacatori, care au folosit puşti cu ţeavă scurtă sau pistoale.

UPDATE 22:29 – Martori au auzit focuri de armă într-o braserie din Munchen

Martori au declarat că au fost auzite focuri de armă într-o braserie din Munchen, relatează postul de televiziune NTV, citat de AFP.

Şase persoane ar fi fost ucise vineri, într-un atac armat la un restaurant McDonald’s dintr-un mall din Munchen, anunţă radiodifuzorul public Bayrischer Rundfunk (BR), citat de Associated Press.

UPDATE 22:05 – Obama: inimile noastre sunt alaturi de victime. Germania este unul dintre cei mai apropiati aliati ai nostri si le vom oferi tot ajutorul de care au nevoie

UPDATE 21:45 – Florin, roman din Munchen: „M-au sunat parintii sa ma intrebe daca am ajuns acasa, daca sunt bine. Lucrez chiar langa locul unde a avut loc atentatul. Am plecat de la munca pe la 17 si jumatate. Toti colegii mei de munca sunt romani si toti sunt bine. (…) Pe sus sunt numai elicoptere si numai politie. Pana acum nu am mai vazut asa ceva. Sunt de vreo doi ani si jumatate aici. Ne face sa ne gandim sa mergem toti acasa ca e masacru aici” (Antena 3) citat de Huff.ro.

UPDATE 21:43 – Va readucem aminte ca la ora 19.40 in Germania a avut loc un atac terorist in orasul Munchen. Sunt trei atacatori care nu au fost gasiti nici pana acum, totul a inceput intr-un mall, s-au auzit impuscaturi pe strada si a fost oprit transportul public.

UPDATE 21:38 – AFP confirma oficial ca metroul si transportul public a fost oprit in Munchen.

UPDATE 21:36 – Angela Markel a convocat o celula de criza. Detalii pe Huff.ro

UPDATE 21:30 – MAE pentru HUFF.RO: „Ministerul de Externe opereaza in regim de urgenta si face toate demersurile pentru a obtine informatii despre romani. Momentan, avem doar informatiile din mass-media, insa suntem in contact cu autoritatile” au declarat autoritatile romane despre atentatul din Germania, Munchen.

UPDATE 21:25 – Imagini cu atacatorul din Munchen si imagini cu victimele.

Cn_SPXSWcAA65Ek

UPDATE 21:15 – Activitatea Aeroportul din Munchen se desfasoara normal, a declarat un reprezentant al Aeroportului pentru Air24.ro

aeroport-munchen

UPDATE 21:14 –  Gara centrala a fost evacuata, mai multe linii de autobuz si tramvai au fost oprite. De asemenea toate trenurile spre Munchen au fost oprite.

UPDATE 21:07 – AFP sustine ca sunt 6 morti. Atacul din Munchen ingrijoreaza si familiile din Romania, in Germania traiesc peste 200.000 de romani.

UPDATE 20:56 – Se pare ca numarul mortilor creste, politia confirma inca trei decese.

UPDATE 20:54 – Politia din Germania: „Nu stim unde sunt atacatorii, ramaneti in case”.

UPDATE 20:47 – Politia din Munchen le cere oamenilor sa nu mai posteze imagini cu actiunile autoritatilor in locurile publice

UPDATE 20:46 ATENTAT MUNCHEN – Ministerul de interne din Germania sustine ca au fost trei incidente. Unul a avut loc in mall, altul intr-o piata si altul la o statie de metrou. Bilantul povizoriu al mortilor: 3 persoane, scrie Huff.ro.

UPDATE 20:37 – Declaratie unui angajat care a asistat la atentatul din Munchen  „S-au tras multe focuri de arma, nu pot sa spun cate dar au fost multe. Toti oamenii de afara au dat buzna in magazin si am vazut doar o persoana pe podea care era grav ranita si cu siguranta nu a supravietuit.” spune angajatul care nu si-a dezvaluit identitatea nu am mai multe informatii, noi stam in depozitele magazinului, nu a ajuns la noi politia inca” declara angajatul intr-un apel telefonic cu reporter Reuters.

UPDATE 20:35 – Se banuieste ca victimile ar fi doar femei. Metroul din Munchen a fost evacuat.

UPDATE 20:31 – Imagini video cu impuscaturi in Munchen – ATENTIE IMAGINI SOCANTE.

UPDATE 20:25 – Politia sfatuieste populatia sa stea in case. Surse sustin ca mai sunt impuscaturi si in Piata Stachus, la 5km de centrul comercial.

UPDATE 20:22 – Mall-ul se afla langa complexul olimpic din Munchen, unde in anul 1972 grupul Palestinian black september a luat 11 persoane ostatice ce erau atleti israelieni in timpul Jocurilor Olimpice, potrivit Reuters.

UPDATE 20:20 – Atacul din Munchen este al doilea din Germania din ultima saptamana.

UPDATE 20:15 – Presa germana sustine ca sunt intre 10 si 15 morti. Politia s-a limitat in declaratii si a spus „Sunt mai multi morti”.

atentat-munchen (1)

atentat-munchen (2)

UPDATE 20:10 – Politia din Munchen sustin ca sunt mai multi morti.

UPDATE 20:04 – Situatia este confuza in acest moment. Sursele sustin acum ca exista 1 mort si 10 raniti. Citeste mai mult despre atentatul din Munchen pe Huff.

UPDATE 20:03 – Imagini LIVE din fata mall-ului.

UPDATE 20:02 – Atacul pare sa fi avut loc intr-o farmacie conform ziarului Bild.

UPDATE 19:58 – Primii martori: un singur atacator, a inceput sa tragă intr un magazin de parfumuri, a fugit apoi la metrou

UPDATE 19:54 – O imagine cu zeci de salvari si echipaje de ajutor a aparut pe Twitter.

UPDATE 19:52 – Reuters sustine ca sunt peste 25 de morti. Insa informatiile nu sunt inca confirmate.

UPDATE 19:49 – Au inceput sa apara primele imagini din Munchen, scrie Huff.ro ATENTIE IMAGINI SOCANTE.

UPDATE, 17:45 Agentii de politie l-au identificat pe autorul atacului. Numele teroristului ar fi Samuel Hydberg, cunoscut pentru ideile sale nationaliste si pentru faptul ca imbratiseaza ideologia nazista. In mai multe fotografii care au aparut pe Internet se poate vedea corpul unei persoane decedate in acel centru comercial.

Mai multe echipaje de politie au sosit la fata locului si, conform anumitor martori care au scris pe Facebook despre acest eveniment, ar exista 15 morti.

Presa din Germania vorbeste despre un posibil atentat terorist, la doar cateva zile dupa atentatul care a avut loc in Nisa, unde au murit 84 de oameni printre care si romani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top