Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de celulita in 7 zile cu sucul starurilor

Frumusete

Cum scapi de celulita, in 7 zile, cu sucul starurilor

Inainte sa afli cum scapi de celulita, haide sa trecem in revista cateva lucruri importante despre aceasta afectiune a tesutului fibros.

Medicii se impart in doua categorii cand vine vorba de celulita: unii spun ca trebuie incadrata la boli, altii sustin ca e prea mult sa o clasificam drept afectiune. Ca sa intelegem mai bine celulita, e bine sa ne intoarcem putin la lectiile de anatomie din scoala generala. Dupa cum stii, stratul exterior al pielii este mentionat sub numele de epiderma, iar imediat sub aceasta se afla dermul (bogat in folicul de par, glande superioare, vase de sange si o serie de receptori nervosi).

Urmatorul strat, dupa derm, este primul dintre cele trei straturi subcutanate, adica sub piele. Coaja de portocala se formeaza aici, intr-unul din cele trei straturi subcutanate. Primul strat subcutanat este cel care da batai de cap femeilor intrucat aici se afla o camera de celule de grasime separate de tesutul conjunctiv. Proiectii din aceste celule ies la suprafata, in derm, ducand astfel la aspectul neuniform, inestetic al pielii.

Celulita poate apare si la barbati, numai daca acestia au avut probleme cu greutatea. Motivul pentru care femeile sunt mai predispuse la a avea celulita este structura anatomica diferita a barbatului fata de cea a femeii. Barbatii au in epiderma si derm straturi mai groase de tesut in coapse si fese.

Diferentele de structura subcutanata intre femei si barbati apar in al treilea trimestru al dezvoltarii fatului. De asemenea, si structura hormonala influenteaza mult in declansarea celulitei la femei mai des ca la barbati.

In Occident, un suc usor de facut a capatat popularitate pentru ca multe staruri s-au laudat ca au reusit sa imblanzeasca celulita cu el. Alimentatia si miscarea pot normaliza structura subcutanata, iar prin alimentatie se intelege si bauturile de tipul celei de mai jos.

Sucul minune care te scapa de celulita. Ingrediente si mod de preparare

Ai nevoie de:

– sfecla rosie;
– un pahar cu apa;
– un mar;
– jumatate de castravete;
– un morcov.

Pune fructele si legumele de mai sus intr-un blender pana obtii un suc consistent. Trebuie sa consumi in fiecare zi cate doua pahare din acest suc miraculos timp de aproximativ o saptamana, in prima faza. De asemenea, poti sa imbibi o compresa pe care sa o aplici in zona cu celulita pentru atenuarea acesteia.

Bonus: 5 MITURI despre celulita. Adevarat sau fals?

90% dintre femei au celulita, mai mult sau mai putin vizibila. Afla ce este adevarat si ce e fals despre inestetica problema.

Sunt o multime de mituri despre cum apare si, mai ales, cum poti scapa de celulita. Afla ce este real si descopera lucrurile care sunt doar povesti.

1. Celulita aste cauzata de toxinele din organism

FALS!

Celulita apare cand depozitele de grasime aduc straturile de colagen spre suprafata. Dietele si curele de detoxifiere sunt de ajutor, pentru ca elimina grasimile, insa toxinele nu au nicio legatura cu aparitia celulitei.

2. Fumatul inrautateste celulita

ADEVARAT!

Studiile au aratat ca fumatul afecteaza aspectul pielii, motiv pentru care celulita este mult mai vizibila. Acelasi lucru este valabil si pentru vergeturi.

3. Celulita este caracteristica femeilor

ADEVARAT!

Femeile au mai multa grasime pe solduri si coapse, iar fibrele tesutului conjunctiv permit ca grasimea sa ajunga in straturile superioare ale pielii.

4. Celulita se mosteneste
ADEVARAT!

Daca mama si bunica au celulita, probabil si tu vei fi afectata de acest aspect neplacut al pielii. Il poti preveni prin alimentatie potrivite, tratemente corporale si miscare.

5. Cremele sunt excelente
PARTIAL ADEVARAT

Produsele cosmetice sunt utile, insa nu fac minuni. Daca alimentatia nu este potrivita, nicio crema nu va reusi sa inlature aspectul de „piele de portocala”. Ingredientele pe care trebuie sa le contina o crema care sa amelioreze celulita sunt: cofeina, ghimbirul si ceaiurile negru si verde, pentru ca stimuleaza circulatia sanguina. Cea mai buna cale prin care poti lupta impotriva celuluitei este sportul, care tonifiaza pielea.

Sursa foto: pixabay.com

1 Comment

1 Comment

  1. DAna

    2017-10-13T14:29:02+03:00 at 2017-10-13T14:29:02+03:00

    Eu iau pentru celulita cellinea si vad ca incep sa apara modificari in bine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top