Connect with us

Revistateo.ro

Fostul mare antrenor de atletism Nicolae Marasescu a murit la varsta de 78 de ani.

Stiri

Nicolae Marasescu, cel mai mare antrenor al atletismului romanesc, a murit

Nicolae Marasescu a murit astazi la spitalul Bagdasar – Arseni din Bucuresti, ca urmare a unui stop-cardiac. Fostul mare antrenor era internat la sectia de terapie intensiva a unitatii medicale.

Starea de sanatate a lui Nae Marasescu s-a inrautatit dupa ce acesta a suferit o operatie la genunchi, in urma cu cativa ani. ”A inceput sa faca infectii repetate din cauza a doua bacterii intraspitalicesti, klebsiella si piocianic, sursa infectiei fiind proteza de la genunchi”,spuneau surse medicale pentru tolo.ro.

Dupa interventia medicala, fostul mare antrenor a stat circa 2 saptamani in coma si nu si-a mai revenit. In mai 2016 avea sa ajunga in stare critica la Institutul „Matei Bals”. Familia a lansat un apel catre toti cei care il cunosteau sa doneze sange, mentionand numele lui, scrie gsp.ro. In ciuda eforturilor depuse, fostul mare antrenor a murit.

Citeste si: A murit Paul Gherasim, pictor distins cu „Crucea Patriarhala”

Citeste si: Pictorita Medi Dinu a murit la 107 ani

Nicolae Marasescu s-a nascut pe 12 noiembrie 1937, la Bucuresti. A practicat atletismul de performanta, fiind legitimat la Steaua intre 1962-1966. Are in palmares si un titlu de campion national, la stafeta de 4×100 metri (1965).

A absolvit Institutul de Cultura Fizica si Sport in 1966, iar in calitate de antrenor i-a pregatit, printre altii, pe Natalia Andrei, Fita Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Sorin Matei si Petru Dragoescu.

A activat 43 de ani ca antrenor, iar prin sportivii pregatiti de el a castigat cele mai multe medalii la principalele competitii internationale: 27. A indeplinit functia de secretar de stat la MTS si a fost membru al COSR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top