Connect with us

Revistateo.ro

Funeraliile Reginei Ana - LIVE TEXT

Stiri

Funeraliile Reginei Ana

Funeraliile Reginei Ana se desfasoara incepand de astazi, 10 august, si pana pe 13, cand ceremoniile se vor incheia cu inmormantarea Majestatii Sale la Curtea de Arges.

CITESTE TOT CE SE INTAMPLA LA CASTELUL PELES PE HUFF.RO. AICI GASESTI TOATE INFORMATIILE DESPRE FUNERALIILE REGINEI ANA

UPDATE, 10:04 Iohannis a ajuns la Sinaia. Presedintele Romaniei a aprins o lumanare in fata coroanei depuse in fata Castelului Peles, langa tricolor. Seful statului a tinut un scurt moment de reculegere.
funeraliile-reginai-ana-2

funeraliile-reginai-ana-3

funeraliile-reginai-ana-4

funeraliile-reginai-ana-5

UPDATE, 09:57 Presedintele Romaniei este asteptat la Castelul Peles
funeraliile-reginei-ana-1

Trupul Reginei Ana a fost adus ieri in tara. Pe aeroportul Otopeni, un sobor de preoti catolici au oficiat o slujba scurta in memoria Reginei, de 45 de minute. Sicriul Reginei Ana a fost dus la Castelul Peles, unde, aseara, a avut loc o ceremonie religioasa ortodoxa privata.

In aceste zile, Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei Romane si ceilalti membri ai Familiei Regale sunt la Sinaia. Programul funeraliilor este destul de lung. Fiecare vizita (corp diplomatic, presedintele tarii, premier etc) este programata la o anumita ora.

Funeraliile Reginei Ana – program

10:00 Presedintele Romaniei Klaus Iohannis este asteptat in Holul de Onoare al Castelului Peles. Pana la ora 12, sunt asteptati si reprezentantii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO si ai Organizatiilor Internationale.

Regina Ana, in tara pentru eternitate – FOTO

Cum ar fi aratat Romania cu Regina Ana in fruntea tarii

Reprezentantii Institutiilor Statului sunt asteptati intre orele 12 si 14, iar presedintele Republicii Moldova si membrii guvernului Romaniei sunt asteptati de la 14 la 16. Reprezentantii Academiei Romane si Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice si ai celorlalte institutii ale Credintei sunt asteptati de la 16 la 18. Accesul la castel se face numai pe baza listelor comunicate in prealabil Protocolului Regal de catre institutiile enumerate mai sus.

In aceasta seara, trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi transportat de la Peles la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53). Va avea loc un scurt ceremonial militar si religios, in prezenta membrilor familiei regale. Presa va putea fi prezenta doar in fata intrarii principale a Palatului Regal.

Joi, 11 august si vineri, 12 august, de la ora 8 la 22, toti cei care au iubit-o pe Regina Ana si vor sa depuna flori o pot face la catafalcul Reginei Ana din Sala Tronului Palatului Regal. Accesul este liber, insa presa nu poate intra sa filmeze sau sa fotografieze.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top