Connect with us

Revistateo.ro

POVESTI OLIMPICE. Corina Caprioriu, judokana care a invatat ce inseamna sacrificiile de la 12 ani

Inedit

POVESTI OLIMPICE. Corina Caprioriu, judokana care a invatat ce inseamna sacrificiul de la 12 ani

POVESTI OLIMPICE. Desi n-a reusit sa se impuna la Rio de Janeiro, judokana Corina Caprioriu a bifat o serie de succese inca de mica, iar sacrificiile pe care le-a facut inca de la 12 ani uimesc orice om in putere.

Dupa meciul cu portugheza Telma Monteiro de la Rio, Corina a inceput sa planga in drum spre vestiar. Si-a dorit enorm de mult o medalie. Nu orice medalie: „Mi-am dorit aur. Aur cu japoneza Kaori Matsumoto, cea care ma invinsese in finala Olimpiadei de la Londra”, scrie tolo.ro.

Corina a castigat un singur meci impotriva rivalei sale, in 2007, la Hamburg, pentru cei care nu mai tin minte. „Ea mi-a dat waza-ari, eu i-am dat waza-ari si apoi ippon”, mai spune sportiva pentru site-ul lui Catalin Tolontan.

Corina Caprioriu, despre eforturile care au facut-o extrem de ambitioasa

„Revenind la japoneza, eram sigura ca voi lua aceasta medalie aici, la Rio. Pentru aur m-am pregatit. Tin minte cand m-am trezit de ziua mea si m-am gandit intai la medalia de aur”, mai spune Corina.

POVESTI OLIMPICE. Glume pe seama gimnastei Alexa Moreno. Ce nu stiu cei care stau pe margine si rad

POVESTI OLIMPICE. Catalina Ponor s-a calificat in finala de la barna la JO de la Rio

Varsta nu este o piedica in calea reusitelor sale de la Rio. I-a facut anul acesta, pe 18 iulie, cu putin timp inainte de a pleca spre Brazilia. Corina sustine ca desi a ratat Jocurile din acest an, fiind invinsa mult prea devreme, este o luptatoare si va continua sa faca tot ce ii sta in putere sa demonstreze asta; sa isi demonstreze in primul rand ei asta.

Cat despre sacrificii, Corina Caprioriu sustine ca de la 12 ani a plecat de langa parinti sa isi indeplineasca marele vis, un lucru greu de inteles nu doar pentru un copil, ci si pentru un om matur. „Am plecat de langa parinti de la 12 ani. Ce puteam sa sacrific mai mult? (…)

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Imi pare rau, mie imi pare cel mai rau. Dar ce mai puteam face decat sa petrec o viata de tatami?! Am de 12 ani o relatie de la distanta din cauza antrenamentelor. Nu ma plang, ati vrut sa stiti cum arata viata noastra”, a mai declarat judokana pentru tolo.ro.

Chiar daca nu a reusit sa ia medalia de aur, Corina merita tot respectul nostru!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top