Connect with us

Revistateo.ro

Regina Ana este inmormantata astazi, cu funeralii impresionante. Ziua de 13 august 2016 a fost decretata zi de doliu national in memoria Altetei Sale.

Stiri

Regina Ana, inmormantata azi. Zi de doliu national in Romania

Regina Ana este inmormnantata astazi, sambata 13 august, la Curtea de Arges. Inhumarea Majestatii Sale este precedata de funeralii impresionante, dupa ce trupul sau a fost expus cateva zile la Sala Tronului din Palatul Regal.

Slujba Reginei Ana este oficiata atat de ierarhi ortodocsi, in frunte cu Patriarhul Daniel, cat si de cei catolici, condusi de monseniorul Ioan Robu.

La funeraliile reginei Ana si-au anuntat prezenta, printre altii, principele Lorenz al Belgiei, principesa Maria Astrid de Luxemburg, arhiducesa a Austriei, arhiducele Cristian al Austriei, Alteta Sa Regala Maximilian, Mare Duce de Baden, principele Georg Friedrich al Prusiei, ducesa Maria a Rusiei, principele Carlos de Bourbon, Duce de Parma, care va reprezenta si familia regala a Olandei, si arhiducele Martin al Austriei.

De asemenea, la funeraliile reginei vor participa principesa mostenitoare Margareta, principele Radu, principesa Elena, principesa Sofia si principesa Maria, alaturi de alti membri ai Casei Regale.

Citeste si: Emotionant! Ultima imagine cu Regele Mihai si Regina Ana FOTO

Citeste si: Cine a fost Regina Ana

Regele Mihai nu participa la funeralii, din cauza starii de sanatate precare, la fel si Principesa Irina, care nu mai face parte din Casa Regala. Nici familia regala din Marea Britanie nu participa la ceremonie, insa va fi reprezentata de insarcinatul cu afaceri al Ambasadei britanice si de contele Tibor Kalnoky.

Mai multe echipaje de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov sunt prezente, sambata dimineata, in apropierea Palatului Regal, pentru a supraveghea desfasurarea funeraliilor Reginei Ana. Membrii familiei regale au inceput sa vina la ceremoniile funerare.

„Avand in vedere afluxul mare de persoane de la Palatul Regal, incepand cu dimineata zilei de 11 august, in contextul desfasurarii funeraliilor Majestatii Sale Regina Ana, pompierii asigura masurile de prevenire si gestionare a situatiilor de urgenta, respectiv de prim ajutor calificat”, anunta ISU. La misiunea ISU participa o autospeciala de stingere, o ambulanta SMURD, o autospeciala pentru transport personal si victime multiple si un echipaj de descarcerare.

Peste 9000 de oameni au venit sa ii aduca un ultim omagiu Reginei Ana, pe perioada cat trupul ei a fost depus la Palatul Regal.

Urmareste funeralii Reginei Ana pe Huff.ro!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top