Connect with us

Revistateo.ro

Vrei sa fii mai simpatic pentru cei din jurul tau? Iata cateva sfaturi

Stil de viata

6 sfaturi psihologice care te fac mai simpatic

Ca om, suntem fiinte sociale in mod intrinsec. Vrem ca anumite persoane sa ne placa- oameni, care ne pot oferi apartenenta, confort, securitate etc.

Creierul ne ajuta sa adoptam un numat de repere sociale despre altii: „Hei, tipul asta este o persoana draguta, prietenoasa.” Se numeste managementul impresiei si este in mare masura un proces subconstient.

Citeste si: Obisnuiesti sa-ti rozi unghiile? Ce spune asta despre tine

Citeste si: Crezi ca te insala? Iata ce semne ii dau de gol

Mai jos veti gasi 6 strategii de management al impresiei, care va pot ajuta sa va faceti noi prieteni:

OGLINDIRE

In anul 1999, cercetatorii au descoperit un fenomen, denumit ulterior „efectul cameleon”. Pe masura ce comunici cu o persoana cu care iti doresti sa te imprietenesti, in subconstient incepeti sa va oglinditi reciproc pana cand comportamentele si manierele sunt mai mult sau mai putin sincronizate.

Specialistii spun ca daca vrei sa-ti faci prieteni, incearca sa le copiezi gesturile. Vei avea nevoie, probabil, sa-ti petreci mai mult timp in jurul lor pentru a observa comportamentul lor.

EXPUNERE SIMPLA

In 1950, cercetatorii au descoperit ca probabilitatea ca studentii care locuiesc impreuna sa devina prieteni este foarte mare. In urma cercetarilor ulterioare, acest lucru a devenit cunoscut ca efectul de expunere simpla. Pur si simplu, oamenilor, care petrec timp impreuna, incep sa le placa aceleasi lucruri.

Intr-un studiu, cercetatorii au analizat patru studente. Cele care au iesit in evidenta au fost mai simpatizate in comparatie cu cele mai retrase, chiar si de catre cei care nu au vorbit cu ele.

Asa ca, daca doriti sa creati o prietenie cu cineva, chiar si prin simpla prezenta, se poate. Doar asigurati-va ca nu deveniti un mic nor negru.

STABILESTE STAREA TA DE SPIRIT

Emotia este contagioasa. Asta au descoperit cercetatorii de la Universitatea Ohio si Universitatea Hawaii. Daca starea ta de spirit este proasta, acest sentiment va fi transmis. Ca rezultat, vei indeparta persoanele din jur.

Din fericire, opusul este la fel de adevarat. Daca starea ta de spirit este una buna, vei apropia oamenii din jurul tau.

MAI PUTINE COMPLIMENTE

Potrivit unei teorii, complimentele au un impact mai puternic atunci cand sunt impartasite ocazional. Asadar, daca vei sa te apropi de cineva las-o mai moale cu complimentele.

Ai observat ca pe masura ce te apropi de cineva ai tendinta de a-ti deschide sufletul? Asta inseamna incercarea managementului impresiei.

IMPARTE UN SECRET

Cercetarile au aratat ca dezbaterea unor subiecte mai personale, in cadrul unei conversatii, duce la o legatura mai puternica decat o dezbatere pe subiecte generale.

Totodata, cercetatorii au descoperit ca cele mai bune rezultate apar atunci cand conversatia evolueaza treptat, pe o perioada de 45 de minute.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top