Connect with us

Revistateo.ro

Sfantul Lup este praznuit de crestinii ortodocsi in data de 23 august 2016. Acest mucenic este cunoscut drept un facator de minuni.

Stil de viata

Sfantul Mucenic Lup, facator de minuni, praznuit pe 23 august

Desi Sfantul Lup nu este foarte cunoscut, el este unul important, intrucat a savarsit multe minuni de-a lungul vietii sale si este cunoscut drept un aparator al celor aflati la nevoie.

Sfantul Mucenic Lup a trait intre secolele III si IV si a fost un slujitor al Sfantului Mare Mucenic Dimitrie. Dupa ce acesta a fost decapitat la ordinul imparatului Maximilian, Sfantul Lup a inmuiat marginea vestmantului sau si un inel in sangele marelui mucenic. Apoi, el a savarsit cu acestea multe minuni in cetatea Tesalonic, tamanuind foarte multi oameni de boala.

Afland de aceste lucruri, Maximilian a poruncit ca Lup sa fie ucis. Mai multi ostasi s-au dus sa il ucida cu sageti, insa sagetile trase de acestia se loveau tot in ei si il evitau pe sfant. Dupa grele patimi, el a fost decapitat, iar sufletul sau s-a ridicat la Ceruri.

Citeste si: Cea mai puternica rugaciune ortodoxa. La ce ora trebuie sa o spui

Citeste si: Rugaciune pentru inimi frante

In aceasta zi, cei aflati la nevoie pot spune o rugaciune catre Sfantul Lup, pentru alinarea suferintelor. Iata care este aceasta:

„Astazi, pomenirea ta, pe care peste an o praznuim, ne-a stralucit noua mai luminat decat soarele, luminand tot pamantul, gonind norii sufletelor şi ridicand intunericul patimilor.

Sicriul tau s-a facut doctorie izgonitoare de tot felul de boli şi casa de tamaduire necheltuita a sufletelor; caci de la Dumnezeu, te-ai imbogatit cu darul tamaduirilor, Prealaudate Lup. Amin.”

foto:doxologia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top