Connect with us

Revistateo.ro

Un cutremur cu magnitudinea 6.2 pe scara Richter a facut dezastru in Italia

Stiri

Cutremur in Italia. Marturia unui roman care a trait cosmarul.

Acesta a povestit in direct, la Digi24, cum a simtit si cum s-a simtit seismul din Italia care, potrivit bilantului provizoriu si neoficial, a ucis 40 de oameni si a ranit 100.

Romanul din Italia a declarat ca pamantul s-a cutremurat atat de puernic incat l-a trezit din somn. Sergiua Balaban a mai declarat ca orasul in care locuieste el, Massa Martana, a fost zdruncinat grav de un cutremur in 1997, dupa care a fost reconstruit dupa noi norme si standarde seismice.

Citeste si: Update: Cutremur in Italia, 37 de persoane au murit si alte peste 100 sunt ranite

El crede ca acesta este motivul pentru care, acum, distrugerile nu sunt mari. Massa Martana, orasul in care traieste romanul, e la 40 de kilometri de Amatrice, localitatea practic distrusa de cutremurul de azi-noapte.

La Amatrice, situatia este dramatica. „In acest moment, sute de salvatori incearca sa scoata de sub ruine oamenii care sunt inca in viata sub daramaturi”, a povestit pentru BBC un forograf italian. El a continuat: „Amatrice este cu totul o ruina. Una dintre cele mai frumoase localitati din intraga Italie nu mai exista. Totul este moloz….doar moloz!”

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 pe scara Richter a zguduit centrul Italiei azi-noapte, in jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Insititul american de geofizica a anuntat ca seismul s-a simtit si la Roma.

Cele mai afectate orase sunt Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto, care se afla intre Roma si Perugia (Reuters).

Cutremurul a fost urmat de un numar impresionant de replici: cel putin 80! Cel mai recent bilant vorbeste despre 38 de morti, iar presa italiana scrie ca numarul ranitilor e de cel putin 100.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top