Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Copilul cu ochi de pisica

Un copil din China s-a nascut cu ochi de un albastru stralucitor, ca cei ai unei pisici siameze. Apropiatii sustin ca poate vedea in intuneric bezna la fel ca in timpul zilei.

Nong Yousui din Dahua s-a nascut cu ochi diferiti fata de ceilalti, la doua saptamani dupa nastere parintii l-au dus la spital pentru consult oftalmologic, iar medicii le-a spus ca nu trebuie sa isi faca griji, ochii lui isi vor reveni pe masura ce copilul creste.

Cat-Eyed-Boy-1-e1426049546474

Copilul adora sa se joace cu pritenii lui in aer liber, insa are mari probleme in timpul zilei cand e soare puternic.

Un jurnalist chinez a testat abilitatile copilului apeland la un specialist care a folosit un set de chestionare intr-o camera cu intuneric bezna. Multi specialisti in domeniu raman sceptici cu privire la aceste abilitati speciale ale lui Nong.

Primele imagini cu Nong Yousui au aparut in anul 2009, insa de abia acum s-au facut publice, nimeni nu stie cu exactitate varsta copilului.

La animale, vederea pe timpul noptii este posibila datorita existentei unui strat subtire de celule care se numeste tapetum lucidum. Este demonstrat in multe video-uri filmate noaptea ca ochii leoparzilor de exemplu stralucesc in bezna.

Specialistii spun ca pentru ca acest lucru sa se intample si la oameni ar trebui sa existe multiple mutatii si ca ar fi imposibil.

James Reynolds, un pediatru specializat in oftalmologie de la Universitatea de Stat din Buffalo sustine ca Nong are pur si simplu o vedere foarte buna si ca nu ar fi vorba de vedere nocturna. A declarat pentru science.com ca din punct de vedere al evolutiei, mutatiile pot fi rezultatul unor diferente care permit exploatarea unei noi nise de mediu, dar ca aceste mutatii se modifica in timp foarte indelungat. El spune ca aparitia acelui strat subtire de celule numit tapetum lucidum la un om este la fel de absurda ca si aparitia unor aripi la nasterea unui om.

Dennis Brooks, profesor de oftalmologie la Universistatea de Medicina Veterinara din Florida spune insa ca este greu sa afirmi sau sa infirmi ca abilitatile acestui baiat sunt reale si considera ca acest fenomen ar trebui studiat mai in amanunt.

menino-gato1

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top