Connect with us

Revistateo.ro

7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre micoza urechii

Sanatate

7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre micoza urechii

Micoza urechii mai poarta denumirea de ureche Singapore si este una dintre cele mai comune si periculoase afectiuni ale acestui organ. Este, de fapt, o infectie a canalului extern al urechii. Aceasta infectie poate provoca dureri acute pacientilor daca se afla in stare avansata.

Micoza urechii – cauze si tratament

1. Micoza urechii poate fi recunoscuta usor dupa urmatoarele simptome: inflamarea urechii, aparitia puroiului, secretii cu miros neplacut, disconfort puternic la atingere (si nu numai) si formarea unor cruste tari.

2. Boala este provocata de doua ciuperci: aspergillus si candida. In tratarea otoreei, cei mai multi pacienti folosesc Ofloxacina, insa asta poate creste incidenta micozei. Asadar, mare grija la ce tratamente urmati!

3. Ciupercile pot patrunde in urechi prin mai multe moduri. Cele mai frecvente modalitati prin care urechile ajung sa fie infectate sunt prin contactul cu apa contaminata sau unghiile murdare.

4. Cauzele nebanuite ale acestei boli sunt: depresia, diabetul zaharat, folosirea steroizilor sistemici, administrarea pe termen lung a fluoroquinolonelor.

5. Micoza urechii se raspandeste cel mai adesea pe timpul verii. Afectiunea este comuna zonelor tropicale, asadar daca ai in plan vreo calatorie intr-o tara unde este cald tot timpul anului, ofera o atentie sporita igieniei urechilor tale.

6. Crustele se formeaza in stadiul final al afectiunii. Cei mai multi pacienti se prezinta la orolog abia in acest stadiu deoarece atunci pruritul este mai abundent. Vizita la doctor trebuie facuta din momentul in care simtiti ca urechile se inflameaza.

7. Afectiunea poate fi tratata cu picaturi care contin agenti antifungici precum ketoconazol, econazol sau clotrimazol, asta dupa o curatare eficienta a urechii pentru a inlatura cat se poate de mult din ciuperca deranjanta. Si peroxidul de hidrogen poate fi de ajutor in tratarea urechii infectate.

Netratarea urechii la timp intr-un astfel de caz poate duce la distrugerea timpanului si, prin urmare, la pierderea auzului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top