Connect with us

Revistateo.ro

Primele imagini cu eclipsa de soare care a avut loc astazi

Stiri

Primele imagini cu eclipsa de Soare care a avut loc astazi – GALERIE FOTO

Astazi, 1 septembrie, la ora 11 si 3 minute a avut loc o noua eclipsa de Soare, vizibila din tarile de la ecuator, jumatatea sudica a Africii, parti din America Latina si Oceanul Indian.

Eclipsa de Soare a traversat planeta de la mijlocul Oceanului Atlantic pana la Africa Ecuatoriala si Oceanul Indian. Este vorba despre o eclipsa inelara partiala care a atins punctul maxim de vizibilitate in jurul orei 10 si 10 UTC, la Saint-Pierre din departamentul Reunion. Din Romania, aceasta eclipsa nu a fost vizibila, din pacate.

Eclipsele de Soare se vad, in general, doar din anumite parti ale planetei, in special din tarile de la Ecuator. Faxa maxima poate fi observata doar pe o fasie de 200 de kilometri, fapt pentru care sunt considerate rare.

Canalul de Youtube al televiziunii Russia Today a transmis in direct eclipsa de Soare. Iata, mai jos, primele imagini cu eclipsa partiala care a inaugurat inceputul toamnei din punct de vedere calendaristic.

In perioada urmatoare, vor avea loc o serie de fenomene astronomice importante: pe 3 septembrie Neptun se va afla la opozitie, pe 22 septembrie are loc Echinoctiul de toamna, pe 15 octombrie planeta Uranus va fi cea din opozitie, iar pe 13 si 14 decembrie se va atinge maximul curentului de meteori Geminidele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top