Connect with us

Revistateo.ro

Poveste incredibila: "Copilul meu seamana cu fostul!" Ce este telegonia

Stil de viata

Poveste incredibila: „Copilul meu seamana cu fostul!” Ce este telegonia

Valentina a nascut in urma cu cateva luni un baietel perfect sanatos numai ca, odata ce acesta crestea, femeia a observat ca fiul ei nu seamana deloc cu taticul, ci cu fostul partener al femeii.

Telegonia – atunci cand copilul seamana cu primul partener sexual al femeii

„Mi-e si rusine sa scriu asta, dar toate prietenele si rudele care l-au cunoscut pe Lucian, fostul meu prieten, se indoiesc de faptul ca Mihaita e copilul iubitului meu actual. Nu stiu cum sa le demonstrez ca se insala amarnic. As putea face un test ADN ca sa le dovedesc ca, desi seamana cu fostul, copilasul meu nu are nicio legatura cu el. Mi-e teama sa ii propun iubitului meu testul de paternitate pentru ca nu stiu ce consecinte ar avea aceasta solicitare.

Cu toate astea, vreau si eu sa stiu de ce fiul meu seamana cu fostul? V-as trimite o fotografie cu el, dar imi e teama ca sotul meu sa vada asta. Numele fostului meu iubit si numele meu sunt fictive. Imi e si rusine de ceea ce traiesc”, scrie femeia cu pseudonimul Valentina.

Singura explicatie pe care am gasit-o poate fi sintetizata intr-un singur cuvant: telegonie. Ca sa raspundem dilemelor cititoarei noastre, mentionam ca publicatia Ecology Letters, elaborata de Universitatea de Nord din Tara Galilor, abordeaza tocmai aceasta problema frecventa la multe femei din lume.

Cercetatorii galezi sustin ca bebelusul poate mosteni genetic primul partener sexual al femeii. Expertii sunt de parere ca spermatozoizii barbatului pot ‘impregna’ ovulele imature ale femeii cu datele genetice care vor determina infatisarea viitorului bebelus, indiferent daca acesta va fi conceput cu un alt barbat.

Teoria nu este sustinuta de toata lumea stiintifica, insa astfel de cazuri sunt tot mai semnalate. Profesorul universitar John Parrington de la Oxford, de pilda, sustine ca teoria, desi a fost demonstrata pe insecte sau sobolani, nu poate fi sustinuta 100% cand vine vorba de fiinte umane.

1 Comment

1 Comment

  1. ArmanD

    2018-04-24T11:57:15+03:00 at 2018-04-24T11:57:15+03:00

    Telegonia este reala dar articolul porneste de la o scrisoare fictiva. O femeie reala ar face o distinctie foarte clara si precisa intre „iubitul meu actual” si „sotul meu”, in timp ce „femeia” din articol le amesteca cu nonsalanta. De aceea si efectele telegoniei asupra copilului, descrise in articol, sunt exagerate si menite sa starneasca interesul cititorului. In concluzie, daca tatal copilului este doar „iubitul actual”, nu „sotul” femeii, atunci inclin sa cred ca asemanarea izbitoare cu „fostul” se datoreaza faptului ca acesta este in realitate tatal copilului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top