Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Cele mai bune alimente pentru a preveni dezechilibrul hormonal. Include-le in mesele tale si uita de depresie si de kilogramele in plus

O multime de femei se confrunta cu probleme hormonale care duc invariabil la ingrasare, fragilitatea parului si a unghiilor, dar si la alte probleme ale metabolismului care  produc multe probleme reprezentantelor de sex feminin.

Corpul nostru are nevoie de un echilibru constant pentru a functiona corect, iar atunci cand acest lucru nu se intampla, toate probleme  de mai sus le provoaca femeilor un mare chin.

In primul rand, femeile tinere trebuie  sa stie sa isi controleze hormonii in timpul menstruatiei si sunt alimente care sunt folositoare pentru a  se intampla acest lucru.

Si femeile care sunt in perioada pre-menopauzei trebuie sa stie ce alimente ar trebui sa consume pentru a preveni dezechilibrul hormonal.

Nici femeile care se afla la menopauza nu trebuie sa uite sa se hraneasca corespunzator si sa aleaga cele mai bune alimente pentru organismul lor.

Atunci cand corpul nu primeste nutrientii necesari, nu va fi capabil sa produca acei hormoni de care are nevoie pentru a functiona corect.

 

Iata care sunt alimentele benefice:

  1. Iaurtul – produsul lactat fermentat contine cantitati importante de calciu, benefic pentru oasele tael. Nu trebuie sa uiti nici de probioticele pe care le contine si de vitamina D care ajuta sa imbatranesti frumos si sanatos.
  2. Avocado – este un fruct pe care unii il iubesc, iar altii il urasc, insa proprietatile sale si vitaminele B, E, fibrele, magneziul, acidul folic  si potasiul trebuie sa te determine  sa consumi mai des avocado, in salate si in alte preparate. Este excelent si pentru tenul tau si il poti aplica sub forma de masca.
  3. Pestele gras – previne bolile de inima, depresia si hipertensiunea , asa ca ar fi bine sa cumperi mai des peste bogat in omega 3 si omega 6, precum somon si ton si sa il incluzi in alimentatia ta si a familiei tale.
  1. Legume bogate in antioxidanti – incearca legumele cu frunzele inchise la culoare, precum spanacul,  kale, dar si salata verde.
  1. Condimentele – nu te teme sa consumi cat mai multe condimente. Adauga-le in alimentatia ta zilnica in salate, la friptura, precum si in alte preparate. Printre cele mai bune condimente se afla ghimbirul, scortisoara si usturoiul.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top