Connect with us

Revistateo.ro

A murit fostul presedinte al Italiei, Carlo Azeglio Ciampi

Stiri

A murit fostul presedinte al Italiei, Carlo Azeglio Ciampi

Fostul presedinte al Italiei, Carlo Azeglio Ciampi, a murit astazi, anunta presa italiana. A fost unul din politicienii care au luptat pentru integrarea romanilor in Italia, in mandatul cuprins intre 1999 si 2006.

Carlo Azeglio Ciampi s-a nascut la 9 decembrie 1920, la Livorno. A studiat Literatura si Stiintele Juridice la Universitatea din Pisa, sustinandu-si doctoratul in drept la aceasta universitate in anul 1946.

Ciampi a fost unul din cei mai cunoscuti finantisti ai Italiei, lucrand in administratia Bancii Centrale, a carei guvernator a fost din anul 1979 pana in 1993. A reprezentat Italia la forurile internationale si a fost considerat unul din cei mai patrioti cetateni din Cizma.

A fost premier al statului italian intre aprilie 1993 si mai 1994, iar in mai 1996, noul premier Romano Prodi i-a incredintat portofoliul Trezoreriei si Bugetului. A reusit sa mentina stabilitatea monedei nationale si a pregatit Italia pentru intrarea in Uniunea Economica si Monetara.

A fost cel de-al zecelea presedinte ales al Republicii italiene. Si-a depus juramantul pe 18 mai 1999 si si-a incheiat mandatul pe 15 mai 2006.

De-a lungul traiectoriei sale a primit numeroase titluri si distinctii, printre care Marea Cruce a Ordinului de Merit a Republicii italiene, Comandant al Legiunii de Onoare (Franta,. 1985), Marea Cruce a Meritului a Republicii Federale Germania (1986), Cavaler de Mare Cruce al Ordinului Bath (Marea Britanie, 2000), Marea Cruce al Marelui Ordin al Regelui Tomislav (Croatia, 2001) sau Marea Stea de Onoare a Republicii Austria (2002).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top