Sanatate
5 alimente probiotice pe care trebuie sa le consumi mai des
Stresul si oboseala zilnica duc la un stil de viata nesanatos, insa nu trebuie sa ne folosim de aceasta scuza pentru a manca alimente despre care stim cat rau fac.
Daca simti ca viata ta este complet dezechilibrata din cauza orelor petrecute la locul de munca, daca simti ca nu mai ai timp de tine si primul lucru pe care il faci cand ajungi acasa este sa te arunci in pat pentru ca nu mai poti de somn, solutia sa scapi de aceasta corvoada care nu se numeste viata este consumul de alimente probiotice.
Probioticele sunt microorganisme vii, bacterii bune, cele care protejeaza organismul de bacteriile rele si infectiile acestora. Acesti microbi benefici traiesc in intestine si au un rol fundamental in digestie si stimuleaza sistemul imunitar mai ales in zilele cand temperatura de afara este fie prea mare, fie prea mica.
Deficienta probioticelor duce la scaderea imunitatii si boli sezoniere specifice, avertizeaza Institutul de Nutritie si Tehnologia Alimentelor de la Universitatea de stat din Chile.
5 alimente probiotice pe care trebuie sa le consumi mai des
1. Saukerkraut (varza fermentata)
Varza murata contine vitamine care stimuleaza sistemul imunitar si previne infectiile gastrointestinale.
2. Mango
Dincolo de faptul ca lupta cu gazele intestinale si nivelul de zahar din sange, acest fruct ajuta corpul sa isi revina dupa o proasta digestie, sustin cercetatorii de la Universitatea din Oklahoma.
3. Supa de ciuperci
In prepararea acestei supe e bine sa introduci paste fermentate din soia. Acestea iti reechilibreaza sistemul imunitar si previn imbatranirea prematura, caci sunt bogate in antioxidanti.
4. Branza mucegaita
Branza fermentata este plina de probiotice, caci nu degeaba o consuma francezii.
5. Painea fermentata
Painea fermentata contine probiotice rezistente la orice temperatura. Nu e musai sa o tii in frigider tot timpul, cum este cazul muraturilor, care trebuie tinute la rece sau al fructelor precum mango.