Connect with us

Revistateo.ro

Cum se decongeleaza corect carnea

Stil de viata

Cum se decongeleaza corect carnea

Pana la gatit poate fi cale lunga, iar unele lucruri pe care le faci in bucatarie s-ar putea sa iti puna in pericol mancarea. Astazi va vorbim despre decongelarea carnii pentru ca foarte putine gospodine stiu cum se face corect.

Statisticile demonstreaza ca majoritatea persoanelor decongeleaza gresit carnea, pornind de la afirmatia omului de stiinta Susan Eksted. Specialistul sustine ca nu e bine sa lasi alimentele in frigider pentru a se decongela.

Cum se decongeleaza corect carnea?

Cea mai buna metoda pentru a pastra carnea in stare buna este sa o pui in apa rece imediat dupa ce ai cumparat-o. Niciun alt truc nu o decongeleaza mai rapid, iar contactul carnii inghetate cu apa calda nu este recomandata pentru ca se schimba structura chimica a carnii.

„Bucatarii profesionisti stiu asta de foarte mult timp, insa nu vor sa divulge secretul, iar omul de rand este prost informat lasand carnea la dezghetat peste noapte ca sa o poata prepara a doua zi”, sustine Susan Eksted.

Pune carnea intr-un vas mare si adauga apa peste ea pana o acopera de tot. Lasa carnea aproximativ 20 de minute si vei vedea ca se va decongela pastrandu-si nutrientii. Important de precizat este ca vasul sa fie din metal deoarece este un bun conductor al caldurii ambientale, eficienta pentru decongelarea alimentelor.

Nu de alta, dar daca o lasi in frigider ca sa se dezghete, substantele chimice ale celorlalte alimente vor intra in contact direct cu carnea schimbandu-i mirosul si gustul. E important de precizat si faptul ca in frigider se ascund multe bacterii rezistente la rece care pot strica preparatele din carne.

O alta greseala este sa pui carnea inghetata in cuptorul cu microunde intrucat aceasta practica afecteaza calitatea produsului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top