Naturiste
Cum sa faci lapte de migdale acasa
Laptele de migdale are numeroase beneficii pentru sanatate. Este bogat in calciu si vitamine si, spre deosebire de laptele de vaca sau de capra, nu e musai sa il tii in frigider.
Laptele de migdale este recomandat diabeticilor pentru ca acest tip de lapte nu le creste glicemia. 250 de mililitri de lapte de migdale contin numai 8 grame de carbohidrati, dintre care 7 sunt zahar. Conform studiilor recente, laptele de migdale protejeaza inima de infarct si previne boala Alzheimer.
Asadar, daca ai intoleranta la laptele de vaca, iti recomandam aceasta reteta:
Cum sa faci lapte de migdale acasa
Ai nevoie de:
– o cana de migdale crude;
– 3 cesti de apa potabila.
Cum se prepara:
1. Laptele de migdale se obtine usor cu ajutorul unui blender. Inainte sa bagi migdalele in blender, tine-le in apa o noapte intreaga pentru a fi moi.
2. Pune migdalele inmuiate in blender, iar daca sunt imposibil de stors, macina-le.
3. Amesteca migdalele cu apa si tine laptele la frigider timp de 24 de ore pentru a se inchega mai bine. Dupa o zi de stat la rece, poti tine laptele la temperatura normala a casei, caci nu mai este obligatoriu sa fie la rece. Termenul de valabilitate al laptelui este de 5 zile, deci il poti consuma linistita intr-o saptamana.
250 de mililitri de lapte de migdale contine 50% din doza recomandata de vitamina E, un nutrient important datorita puterilor sale antioxidante. Vitamina E este introdusa in produsele de ingrijire a pielii datorita efectelor sale benefice. Vitamina E este un regulator ce imbunatateste sanatatea epidermei.