Connect with us

Revistateo.ro

Spondiloza cervicala: cauza ametelilor si a furnicaturilor in brate

Sanatate

Spondiloza cervicala: cauza ametelilor si a furnicaturilor in brate

Spondiloza cervicala sau osteoartrita cervicala este o afectiune foarte des intalnita, incidenta acesteia fiind crescuta la persoanele in varsta si la cele care petrec mult timp stand pe scaun.

Spondiloza cervicala se caracterizeaza printr-o degenerescenta a coloanei vertebrale, astfel incat apar modificari la nivelul articulatiilor dintre vertebre (discuri vertebrale), la nivelul formei vertebrelor, astfel incat, prin evolutie, se pot forma ciocuri la nivelul coloanei gatului (osteofite) si de asemenea spatiile de iesire a nervilor paravertebrali se pot ingusta, la fel si canalul medular.

Este important de stiut ca coloana nu poarta doar rol de a sustine trunchiul si capul, ci reprezinta si o “armura”de protectie pentru sistemul nervos periferic, pentru “maduva spinarii”. De la nivelul maduvei se desprind pe o parte si pe alta nervii paravertrebali, cate o pereche pentru aproape fiecare vertebra.

Nervii paravertebrali de la nivelul gatului pot fi afectati de spondiloza cervicala prin iritare sau compresiune, atunci cand se ingusteaza orificiul osos prin care acestia strabat coloana vertebrala. Nervii paravertebrali de la nivelul gatului sunt destinati capului, gatului, umerilor, bratelor, degetelor, spatelui si intr-o oarecare masura organelor din cavitatea toracica. Din aceasta cauza veti vedea ca simptomele spondilozei cervicale nu se restrang doar la nivelul gatului, ci merg la distanta pe brate.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top