Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

In noaptea in care Ioan Gyuri Pascu a murit, artistul a chemat ambulanta: ”Medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panica si a plecat”

Ioan Gyuri Pascu a lasat in urma sa multe intrebari fara raspuns, insa astazi s-a descoperit un lucru pe care nimeni nu l-a stiut.

Directorul General al Ambulantei Bucuresti, Alis Grasu, a intervenit in aceasta dupa-amiaza intr-o emisiune TV pentru a vorbi despre ce s-a intamplat in noaptea in care Ioan Gyuri Pascu:

„Inca din dimineata zilei de 26, s-a demarat o cercetare administartiva. Maine era termenul limita, insa ne lipseste nota explicativa a medicului. Ambulanta a ajuns in 11 minute si inca de la telefon ni s-a spus ca omul face des atacuri de panica. A fost incadrata in cod verde. S-a gasit un pacient de 55 de ani care acuza insomnii si care face atacuri de panica frecventa si facea fizioterapie, dar fara imbunatatiri, iar de cateva zile se trata cu Sedatif pc”, a dezvaluit Alis Grasu.

„Toata simptomatologia nu arata o necesitate de a se face un EKG. In fisa de solicitare nu exista ca are probleme cardiace. Toata lumea trebuie sa stie ca actul medical este responsabilitatea exclusiva a medicului respectiv. Din punct de vedere administrativ, eu fac orice este posibil pentru a asigura interventia cu doar 50% din personalul medical de care dispunem. Maine se va da raportul. Toate aceste lucruri trebuie analizate intr-un cadru legal. Maine, pe primul punct de ordine al sedintei, se va discuta acest caz si daca medicul a gresit. Maine se vor lua masuri”, a spus Alis Grasu pentru Antena 3.

„Daca Alina Ghorghiu crede ca demisia mea ar rezolva aceste probleme ale sistemului, in care nu avem medici si personali suficienti, atunci o fac fara probleme”, a mai spus aceasta.

Artistul a murit la 55 de ani si, cu doar doua ore inainte de a muri, acesta a sunat la ambulanta.

In noaptea de duminica spre luni, 25 spre 26 septembrie, Gyuri Pascu si fosta lui sotie, in casa careia se afla, au facut un apel de urgenta. Atitudinea medicilor de pe ambulanta a fost cat se poate de neasteptata.

”Gyuri era agitat și medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panica si a plecat”, au spus surse pentru tolo.ro.

Peste mai putin de doua ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de aceasta data, trei masini: doua de la SMURD și o ambulanta de tip C, cu medic, de la Ambulanța București.

Artistul nu a mai putut fi resuscitat.

”In ultimele trei zile, la Ambulanta a fost o stare de alerta. Directorul Alice Grasu si-a dat seama că ceva a fost în neregula si a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul sa ramana secret”, spune sursa de la Ambulanta Bucuresti.

Ioan Gyuri Pascu a murit. Avea 55 de ani

Fostul membru al grupului de umor Divertis avea 55 de ani si a jucat si in filme, dar si in piese de teatru. Ioan Gyuri Pascu a murit acasa. Din primele informatii, Ioan Gyuri Pascu ar fi murit din cauza unui infarct. Manevrele de resuscitare au durat o ora.

Cine a fost Ioan Gyuri Pascu

Actorul si muzicianul Ioan Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961, in Agnita, judetul Sibiu. Mama lui este unguroaica si tatal roman, are un frate emigrat in Germania.

In copilarie a studiat pianul si chitara, muzicuta si tobele, a cantat in corul scolii, era pasionat de handbal si imita cu succes vocile unor cantareti. A invatat la Liceul Agro-Industrial din Agnita si in 1977 juca in spectacole de teatru la Casa de cultura din oraş. In 1978 cânta cu trupa Trandafirii Negri a cantaretei Elena Carstea la Medias melodii din repertoriul Deep Purple si Uriah Heep. Colaborarea a durat până in 1980 si, cu banii stransi, si-a cumparat prima chitara. In 1979 canta prima piesa compusă de el, „Melancolie”.

In 1980, la absolvirea liceului, a dat examen de admitere la Institutul de Teatru din Târgu Mures, fara succes. A infiintat formatia rock Fundal si a participat la Cantarea Romaniei, in 1982 era chemat sa cante la Radio Vacanta. I-a intalnit pe Teo Peter, basistul formatiei Compact si pe Andrei Partos si in 1982 canta la concertele Cenaclului Flacara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top