Retete
Negresa din trei ingrediente. O pregatesti in numai 30 de minute
Negresa este una dintre cele mai iubite prajituri de catre cei mici si cei mari, iar astazi iti prezentam negresa din trei ingrediente.
Spre deosebire de multimea de retete pe care o gasesti pe internet si care te face sa renunti sa mai prepari negresa pentru ca este prea complicat, reteta din trei ingrediente este perfecta si pentru incepatoare.
Dupa ce o vei gusta pentru prima data, cu siguranta ca o vei pregati ori de cate ori vei avea ocazia, iar familia si prietenii te vor lauda pentru reusita ta.
Chiar si cei mai mofturosi membrii ai familiei vor fi incantati de reteta pe care ai aflat-o de la noi. Iar daca afli ca dureaza numai 30 de minute ca sa o pregatesti, atunci cu siguranta ca vei vrea sa o pregatesti chiar in seara asta.
Nutella este ingredientul care va da gata pe toata lumea si este cea care le va da saloare si celorlalte ingrediente.
Ai nevoie de:
400 de grame de Nutella.
60 de grame de faina
2 oua mari.
Amesteca toate ingredientele intr-un bol si mixeaza-le bine, apoi pune hartie de copt intr-o tava, iar apoi baga compozitia in cuptorul preincalzit si lasa timp de 25 de minute sa se coaca, la 177 de grade Celsius.
Lasa negresa din trei ingrediente sa se raceasca putin, iar apoi tai-o in bucatele in forma dorita si toarna zahar pudra peste, dupa dorinta.
Daca iti doresti sa dai un plus de savoare prajiturii, adauga peste negrese o glazura. Ai nevoie de:
200 de grame de ciocolata cu lapte, 50 de grame de ciocolata amaruie si 100 de mililitri de smantana dulce.
Se face glazura la bain marie (se pun ingredientele intr-un bol deasupra unei cratite cu apa calda), pana cand se formeaza o crema, apoi se adauga peste prajitura.
Daca ai copii si vrei sa ii inveti sa faca prajituri, atunci aceasta este reteta perfecta pentru a incepe sa ii faci sa iubeasca sa gateasca si, in acelasi timp sa se si distreze.
Reteta bonus: Rețeta de găluște din iaurt gratinate la cuptor. Desert simplu și delicios
Ai poftă de ceva dulce și ești în pană de idei? Îți prezentăm o rețetă simplă, la care nu te-ai fi gândit. Găluștele din iaurt gratinate, la cuptor, vor deveni desertul tău preferat!
Ingredintele de care ai nevoie pentru găluște din iaurt
Pentru pesmet ai nevoie de:
– 150 g pesmet
– 2 linguri zahar
– 50 g unt
Pentru găluște ai nevoie de:
– 700 ml iaurt
– 4 linguri zahăr
– 2 plicuri zahăr vanilat ( 160 g)
– 1 vârf de cuțit sare
– 2 ouă
– 200 g gris
Opțional poți adăuga:
– scorțișoară / cacao
– dulceaț preferată
– fructe proaspete
– ciocolată topită
Mod de preparare
Pentru pesmet:
Rumeniți puțin pesmetul împreuna cu zahărul în untul topit. Apoi dați recipientul deoparte.
Pentru găluște din iaurt:
Puneți iaurtul la fiert într-o cratiță, la foc mic. Adăugați zahărul, zahărul vanilat, sarea, ouăle bătute, omogenizați și lăsați pe foc până ce amestecul începe să fiarbă ușor.
Turnați în ploaie gris și amestecași bine cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.
Lăsați pe foc mic amestecând continuu până ce grisul începe să se îngroașe, apoi dați deoparte și lăsați să se răcească aproximativ 15 minute.
Luați câte o lingură din compoziția cu gris răcită și formați găluștele.
Puneți-le în recipientul cu pesmet și asigurați-vă că s-au acoperit pe toate părțile.
Transferați una lângă alta într-un vas termorezistent și dați la cuptorul încins pentru circa 10-15 minute, la 180 grade sau până când găluștele sunt bine încălzite și pesmetul rumenit.
Serviți imediat, cât sunt calde, simple sau pudrate cu scorțișoară / cacao ori cu dulceața preferată.
Se potrivesc la fel de bine alături de fructe proaspete sau stropite cu ciocolată topita. Poftă bună!