Connect with us

Revistateo.ro

A murit Agnes Nixon, regina telenovelelor americane

Stiri

A murit Agnes Nixon, regina telenovelelor americane

A murit Agnes Nixon, supranumita regina telenovelelor americane. A ramas in memoria colectiva pentru serialele „One life to live” si „All my children” difuzate de postul american de televiziune ABC. Celebra scenarista a avut 93 de ani, conform revistei People.

Agnes Nixon a fost premiata cu Lifetime Achievemnt Emmy in anul 2010 pentru cariera longeviva si plina de succes in domeniul productiilor de televiziune difuzate in daytime.

Serialul „All my children” a avut un succes rasunator si a fost difuzat si in Romania. A rulat mai bine de 40 de ani pe micile ecrane in SUA. Serialul a fost anulat de ABC in anul 2011 si a fost difuzat pe Online Network pana in 2013.

Agnes a fost cunoscuta si pentru alte productii de succes precum „Guiding light”, „Search for tomorrow” si „Another World”.

Agnes Nixon s-a nascut pe 10 decembrie 1927 la Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii. A murit pe 28 septembrie la Haveford, Pennsylvania. A fost casatorita cu Robert Nixon intre anii 1951 si 1996. A studiat la Northwestern University, iar din casnicia sa a ramas cu patru copii: Robert, Mary, Catherine si Emily.

„One life to live”, serialul care a facut-o celebra

Abreviat „OLTL”, serialul care apartine genului drama a fost difuzat de ABC incepand cu 15 Iulie 1968 pana pe 13 ianuarie 2012. A fost primul soap-opera difuzat in timpul zilei, in timp ce majoritatea telenovelelor americane erau difuzate seara. La inceput, serialul a avut 30 de minute, insa datorita audientei de care s-a bucurat, producatorii au extins durata acestuia la 45 de minute, iar apoi la 60.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top