Connect with us

Revistateo.ro

Aperitive

Reteta de oua cum n-a vazut Parisul

E timpul sa trecem dincolo de retetele clasice, dincolo de ce stim de la bunicii sau parintii nostri. Daca vrei sa iti surprinzi musafirii sau copiii cu ceva inedit, incearca ouale bagheta. Iti spunem cum se face o reteta pe care n-a vazut-o Parisul!

Reteta de oua bagheta

Felul in care arata platoul cu mancare conteaza foarte mult, mai ales daca vrei sa ii impresionezi pe cei din jur. Nu e musai sa faci desene in farfurie cu ajutorul sosurilor sau sa decorezi in stil minimalist platoul daca nu te pricepi la asta. E mai sigur sa folosesti alimentele pe care le ai la dispozitie si sa le transformi in ceva artistic, cum este cazul retetei de fata.

Pentru a obtine un ou urias, cilindric, ai nevoie, in realitate, de mai multe oua. Iti trebuie un vas cilindric rezistent la fiert.

Separa albusurile de galbenusuri, in doua vase diferite. Incalzeste vasul cilindric aproximativ 5 minute. Pune albusurile amestecate in cilindrul incalzit si lasa-l in oala 25-30 de minute. Dupa aceea, foloseste-te de un alt tub pentru a scoate mijlocul, unde se vor pune galbenusurile.

Pune apoi galbenusurile batute in interior si lasa oul gigant la fiert alte 20 de minute. La final, vei obtine un ou bagheta pe care il vei putea taia rondele. Cum ti se pare reteta?

1 Comment

1 Comment

  1. MariO

    2017-02-27T14:40:20+02:00 at 2017-02-27T14:40:20+02:00

    se pot amesteca galbenusurile cu alte ingrediente inainte de a le turna in tunul cu albus?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top