Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine sa ai acnee in adolescenta

Sanatate

De ce e bine sa ai acnee in adolescenta

Acneea e deranjanta la maturitate. Femeile cauta cu disperare tratamente pentru a scapa de cosurile si eruptile inestetice, de acele cicatrici pe care de multe ori nici fondul de ten nu le acopera cum trebuie.

Cu toate acestea, persoanele care au acnee in tinerete, pana la 25 de ani, sunt avantajate. Cercetatorii britanici au descoperit ca persoanele care au acnee in adolescenta nu sufera de batranete prematura.

Cica e bine sa ai acnee! O spun cercetatorii

Un studiu realizat de cercetatorii de la King’s College din Londra, care a fost publicat in revista „Journal of Investigation Dermatology” dezvaluie ca persoanele care acneea din adolescenta are rolul de a preveni imbatranirea prematura a pielii. Cu alte cuvinte, daca ai avut acnee cand aveai 15 sau 16 ani, ridurile vor intarzia in cazul tau.

Studiul sustine ca celulele responsabile de imbatranirea tenului sunt mai putin vulnerabile la maturitate, ceea ce inseamna ca pielea imbatraneste intr-un ritm mai lent in comparatie cu pielea persoanelor care nu au astfel de probleme dermatologice la pubertate si in liceu.

Acest lucru se datoreaza factorilor genetici, iar responsabili de acest mod straniu in care se dezvolta organismul uman sunt telomerii, invelisul de la extremitatile genelor imbatranirii. Telomerii protejeaza cromozomii de pericolul deteriorarii si sunt mai largi in cazul persoanelor care au suferit din cauza cosurilor in adolescenta.

Acneea este o boala a pielii care se caracterizeaza prin aparitia unor leziuni la nivelul epidermei. In majoritatea cazurilor, acneea apare pe fata, insa exista si acnee inghinala, iar cosurile pot aparea pe piept sau pe spate. In adolescenta, aceasta afectiune a pielii se manifesta din cauza interactiunii dintre hormoni (in intervalul 13-19 ani au loc cele mai multe schimbari hormonale, atat la fete cat si la baieti), sebum si bacterii.

2 Comments

2 Comments

  1. Flory

    2016-11-01T14:04:57+02:00 at 2016-11-01T14:04:57+02:00

    Eu am acnee de 1 an de zile si nu am facut nimic ca sa scap de cosuri. Azi am luat niste suplimente derminax si sunt curios daca ma ajuta sa elimin cosurile.

  2. Ionela

    2016-12-27T14:54:24+02:00 at 2016-12-27T14:54:24+02:00

    Buna Flory Au aparut rezultate. Mersi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top