Connect with us

Revistateo.ro

Are doar 5 ani si e nevoit sa munceasca 12 ore pe zi. Motivul pentru care face asta te va impresiona

Inedit

Are doar 5 ani si e nevoit sa munceasca 12 ore pe zi. Motivul pentru care face asta te va impresiona

Ai crede ca e o poanta proasta, dar e cat se poate de real. Un copil de 5 ani din Mexic e nevoit sa munceasca 12 ore pe zi. Cu acest program au probleme oamenii mari, daramite un copilas care ar trebui sa se bucure de copilarie…

Jose este originar din Chiquihuitlan de Benito de Juarez, Oaxaca, si este unul dintre copiii care traieste pe propria piele saracia. Mama lui este singura, iar el este cel mai mare dintre frati.

De luni pana duminica poate fi gasit intr-o piata publica curatand pantofii oamenilor.
Tatal a abandonat familia, iar mama lui a fost diagnosticata cu artrita reumatoida (o boala care a cauzat mai multe malformatii). Femeia este paralizata pe partea stanga, iar Jose a fost nevoit sa isi asume rolul de cap al familiei. Repetam, la numai 5 anisori.

In fiecare zi, baietelul face naveta pana la piata unde spala si curata pantofi, iar singurul sau campion este o cutie in care isi poarta ustensilele. Este sursa principala de venit a familiei.

Un copil maturizat timpuriu

Munca incepe de la 8 dimineata, iar unele zile se termina dupa 10 ore de truda, uneori chiar 12. Pentru munca sa primeste in jur de 200 de dolari sau chiar 300 in zilele bune. In plus, mai primeste si mancare de la clienti pentru ca toti stiu prin ce situatie trece.

Chiar daca vecinii ii ajuta familia avand grija de ceilalti doi fratiori de 2 si 3 ani, Jose este adevaratul erou al casei. La momentul la care am aflat aceasta poveste, trebuie sa recunosc ca mi-a fost extrem de greu sa mai scriu un rand.

Imaginati-va cat de dura este aceasta lume! In timp ce unii copii sunt rasfatati si fac nazuri daca nu primesc cine stie ce jucarie sau desert, acest micut infrunta viata ca un om mare. Ba chiar, putem rectifica: mai bine decat un om mare.

Data viitoare cand vezi un copil amarat pe strada care vrea sa iti vanda iconite sau iti cere bani, nu il injura. Nu poti sti ce drama ascunde si care e situatia lui reala. Sa ii ajutam pe acesti ingerasi loviti de soarta de fiecare data cand putem. Si putem!

1 Comment

1 Comment

  1. Rodica Vârgolici

    2016-10-04T19:10:22+03:00 at 2016-10-04T19:10:22+03:00

    singurul sau …..companion, nu ?
    el e un campion deja, dar are companie doar o cutie cu scule, cred ca la asta v-ati referit

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top