Connect with us

Revistateo.ro

Tarta cu fructe

Deserturi

Tarta cu fructe

Ingrediente aluat Tarta cu fructe:
Unt moale – 75g
Zahar pudra – 75g
Oua – 1
Faina – 200g
Migdale macinate sau pudra de migdale – 20g
Un varf de sare

Mod de preparare aluat Tarta cu fructe
Se bate spuma untul cu zaharul apoi se adauga oul si se amesteca pana la incorporare. Faina impreuna cu pudra de migdale si un varf de sare se adauga in compozitie si se amesteca lejer pana cand puteti face o bila din aluat. Aluatul rezultat se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider 30 minute.

Intinde-ti o foaie pe care o asezati intr-o forma de tarta sau rupeti bucati mici din aluat pe care le puteti modela in mai multe forme mici. Intepati blatul in cateva locuri. Coaceti blatul la 170 grade in cuptorul preincalzit, timp de 10 min sau pana acesta are o culoare aurie.

Ingrediente crema Tarta cu fructe:
Budinca de vanilie – 1 plic
Lapte- 500ml
Zahar – 100g
sau
Lapte – 500g
Zahar – 100g
Amidon – 60g
Galbenus – 2 bucati
Unt – 50g
Pastaie de vanilie sau esenta de vanilie

Mod de preparare Tarta cu fructe
Pentru prepararea cremei, puneti laptele la fiert si separat amestecati amidonul cu zahar si galbenus. Cand laptele incepe sa fiarba puneti un polonic din laptele fierbinte peste compozitia de oua cu zahar si amidon apoi varsati emulsia inapoi peste lapte.

Amestecati pe foc mic pana aceasta se ingroasa si nu mai are gust de amidon. In cazul in care folositi pastaie de vanilie, puneti-o la fiert impreuna cu laptele; in cazul in care folositi esenta de vanilie, adaugati dupa gust, imediat ce crema e gata si ati tras-o de pe foc. La final, cand opriti focul, puneti peste crema calda untuls I amestecati pana la incorporare. Lasati crema sa se raceasca apoi umpleti tarta sau mini tartele ¾. Decorati cu fructe proaspete si lasati desertul sa se aseze pentru o ora.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top