Connect with us

Revistateo.ro

Produse care contin clorura de aluminiu, substanta ce produce cancer

Sanatate

Produse care contin clorura de aluminiu, substanta ce produce cancer

Clorura de aluminiu este o sare a aluminiciului cu acidul clorhidric, care are formula chimica AlCl3.

Aceasta se obtine prin actiunea clorului gazos asupra oxidului de aluminiu, iar atunci cand aceasta substanta patrunde in organism se formeaza tumorile canceroase. Clorura de aluminiu se mai poate produce sub forma de cristalohidrat, adica reactia dintre acidul clorhidric si hidroxidul de aluminiu sau pulberea de aluminiu.

Mai multe studii de specialitate din ultima vreme au aratat ca numeroase produse cosmetice de pe piata contin clorura de aluminiu, iar substanta poate fi introdusa chiar si in alimente.

Multi medici, sub protectia anonimatului, sustin ca deodorantele si antiperspirantele de pe piata pot produce cancer la san din cauza compusilor de aluminiu folositi in prepararea acestora. Vorbim aici in mod special despre deodorantele stick, insa si cele cu bila sunt periculoase.

Cancerul poate veni de la produsele de infrumusetare

Anumite tipuri de deodorant blocheaza umezeala exercitand efectul de tip estrogen, care promoveaza in mod direct cresterea si raspandirea celulelor cancerului de san.
Cercetatorii de la Universitatea din Geneva a urmarit de-a lungul timpului rolul pe care il poate avea clorura de aluminiu in blocarea glandelor sudoripare.

Acestia au constata ca aceasta substanta, chiar si in cantitati mici, este fatal pentru organism. Substanta se poate gasi si in fixative si spray-uri. Clorura de aluminiu actioneaza ca un combustibil pentru formarea tumorilor canceroase, ajutandu-le sa se formeze si sa evolueze in corp.

Si studiile elvetiene recente arata ca aceasta substanta chimica este folosita ca aditiv pentru ca antiperspirantele si produsele de ingrijire a parului sa expire mai tarziu.
Sfat: Cititi cu atentie ce scrie pe ambalajul produsului pe care il achizitionati si daca observati formula chimica a acestei substante, evitati sa il cumparati. Alegeti deodorante care contin extracte naturale si produse de infrumusetare pe baza de uleiuri si fructe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top