Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ce se intampla in corpul tau dupa ce mananci o singura bucata de ciocolata

Aztecii au numit ciocolata mancarea zeilor, iar atunci cand a fost dusa in Europa, a fost considerata un remediu.

In scurt timp, ciocolata a devenit desertul preferat al multora, iar posibilitatile de a fi combinata cu alte alimente sunt infinite.

Proprietatile sale sunt binecunoscute de catre multe persoane si ar trebui sa o incluzi in alimentatia ta chiar de astazi.

Ei bine, ciocolata neagra amara este superioara si are o multime de beneficii pentru sanatate, inca de la prima bucatica.

In numai 10 minute, o bucatica de ciocolata imbunatateste starea de spirit si te revigoreaza. Triptofanul pe care il contine ciocolata ajuta la producerea serotoninei.

De asemenea, imbunatateste circulatia creierului si dilata vasele de sange. Acest lucru este perfect inainte de orice activitate care implica sa te folosesti mai ales de creier.

ALERTA. Ciocolata retrasa de pe piata

Scade presiunea sangelui. Proprietatile sale vasodilatatoare scad presiunea sangelui.

Protejeaza dintii – untul de cacao acopera dintii cu un film protector, care impiedica bacteriile sa se raspandeasca si sa creasca.

In mai putin de 30 de minute, ajuta sa tratezi tusea. Teobromina pe care cacaua din ciocolata o contine este mult mai eficienta chiar si decat codeina.
Daca nu stiai, ciocolata amaruie protejeaza pielea datorita antioxidantilor si flavonoidelor.

Continutul important de vitaminele PP, B1, B2, E, dar si de microelemente precum Calciu, Magneziu, vitamina K, potasiu si fier sunt perfecte pentru functionarea optima a organismului.

La numai cateva zile de consum, ciocolata neagra previne diabetul. Flavonoidele maresc nivelul de oxid de nitrogen din sange, iar acest lucru ajuta sa tii diabetul la distanta.

De asemenea, scade nivelul de anxietate, caci cacaua ajuta la reducere nivelului hormonilor de stres.

Te scapa de pofte si este un inlocuitor perfect in locul dulciurilor care te ingrasa si iti pot provoca diabet.

Nu multe persoane stiu acest lucru, insa ciocolata ajuta la reducerea riscurilor bolilor cardiovasculare, curata vasele de sange, creste nivelul de inteligenta si este foarte buna pentru persoanele varstnice, dar si pentru copii.

Bebelusii aLE caror mame consuma ciocolata amaruie in timpul sarcinii sunt mult mai veseli si se tem mai putin de lucrurile din jur.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top