Connect with us

Revistateo.ro

La ce boli sunt predispuse femeile mici de statura

Sanatate

La ce boli sunt predispuse femeile mici de statura

Exista vreo legatura intre inaltimea pe care o ai si bolile la care esti predispusa? Se pare ca da. Cercetatorii din intreaga lume sustin ca femeile mici de statura risca sa se confrunte cu o serie de afectiuni din cauza acestui factor.

Atat cei mici de statura cat si cei inalti sunt predispusi sa dezvolte o serie de afectiuni, asa ca iti spunem care sunt punctele cele mai vulnerabile ale corpului tau.

La ce boli sunt predispuse femeile mici de statura

1. Boli cardiace

Cele mai multe afectiuni ale inimii inregistrate in ultimii ani scot la iveala lucruri interesante si ingrijoratoare pentru toata lumea. Si anume, aproximativ 50% din cazurile de boli de inima apar la persoanele mici de statura.

Cercetatorii canadieni sustin ca in urma mai multor cercetari, 52 la numar, care au implicat trei milioane de femei si barbati din toata lumea, au descoperit ca persoanele mici de statura s-au confruntat cel mai des cu afectiuni cardiace.

2. Atacul cerebral

Un studiu publicat in anul 2002 in revist Stroke sustine ca persoanele mici de statura sunt cu 54% mai expuse riscului de a face atac cerebral.

3. Boala Alzheimer

Persoanele mici de inaltime au sanse mai mari sa dezvolte aceasta boala odata cu inaintarea in varsta. In urma unui studiu s-a constatat faptul ca barbatii care au o inaltime de peste 1,70 de metri au cu 59% mai putine sanse sa sufere de Alzheimer la batranete. Acelasi lucru este valabil si in cazul femeilor.

Printre toate aceste vesti neplacute, trebuie sa mentionam si care sunt bolile pe care femeile mici de statura le dezvolta mai greu. Cancerul, diabetul si problemele cu spatele sunt printre afectiunile cele mai rar intalnire in cazul femeilor scunde (pana in 1,63 de metri).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top