Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cum tratezi natural tiroida. In primul rand, elimina cateva alimente din dieta

Din ce in ce mai multe persoane sunt diagnosticate anual cu probleme ale glandei tiroide, fie ca este vorba despre hipotiroidism sau hipertiroidism.

Glanda tiroida este un organ mic, care este localizat la baza gatului si care seamana foarte bine cu un fluture.
Hormonii tiroidieni sunt raspunzatori de termoreglarea organismului (fabrica caldura), sunt cei care diferentiaza sistemul nervos si au un rol major in metabolism.

Hipotiroidismul
Insuficienta tiroidiana apare atunci cand glanda tiroida produce insuficienti hormoni tiroidieni. Boala poate sa apara oricand pe parcursul evolutiei unui om (congenital, in copilarie sau la maturitate), de aceea trebuie luate masuri inca din fazele incipiente.

Pentru copii, trebuie facute controale periodice la medicul specialist, deoarece boala poate sa apara fara alte simptome anterioare.

Simptome hipotiroidie: constipatie, piele uscata, cresterea in greutate, desi pacientul nu are pofta de mancare, dureri musculare si articulare, intarzieri menstruale sau cu flux abundent, depresie, gandire si vorbire lenta, somnolenta, scaderea capacitatii de memorare, adaptabilitate scazuta la frig.

Hipertiroidismul

Excesul de hormoni tiroidieni apare atunci cand glanda tiroida pune in circulatie o cantitate mai mare de hormoni tiroidieni.

Manifestari si simptome pentru hipertiroidie:

– la nivelul aparatului cardiovascular se manifesta prin tulburari de ritm cardiac, cresterea numarului de batai pe minut (tahicardie), batai cardiace rapide si neregulate (fibrilatie), bradicardie (ritm cardiac lent);

– pulmonar se manifesta prin cresterea numarului de respiratii pe minut (cresterea de la 18 respiratii in medie la peste 25 pe minut);


Cum tratezi natural tiroida. In primul rand, elimina cateva alimente din dieta

– la nivelul tubului digestiv, tranzitul devine accelerat si acesta se manifesta prin scaune frecvente, dar nu diareice, ci prin scaune neformate frecvente (5-7/zi);
– tegumentele sunt subtiri, umede.

Pentru ca este un organ atat de important pentru corp, trebuie sa faci regulat analize si sa afli daca glanda tiroida functioneaza asa cum trebuie.

In primul rand, pentru a asigura sanatatea tiroidei, trebuie sa ai o dieta echilibrata, care sa contina mai ales zinc, fier, potasiu, magneziu.

Consuma alge marine si alte preparate marine pentru o glanda tiroida sanatoasa. Pestele gras si scoicile sunt perfecte daca nu stii cum sa tratezi natural tiroida.

Evita consumul de arahide si de unt de arahide.

Evita expunerea la produsele chimice. Produsele de curatare si produsele cosmetice pot face mai mult rau decat bine.
Consuma ciorba de oase mai des, pentru a imbunatati sistemul imunitar.

Consuma ulei de cocos. Daca nu l-ai introdus in alimentatia ta, ar fi bine sa il consumi in locul uleiului de floarea soarelui. Acesta ajuta la stimularea metabolismului.

Evita mancarurile bogate in gluten, mai ales daca suferi de boala de tiroida Hashimoto, cunoscuta ca si tiroidita cronica autoimuna.

Fa exercitii in fiecare zi si consuma produse bogate in vitaminele A, D si K2, precum spanacul, broccoli, varza, varza de Bruxelles, fasolea verde, sparanghelul, napii, mazarea, morcovii si conopida sunt surse excelente de vitamina K, alaturi de iaurt. Surse de vitamina K2 sunt si galbenusul de ou, ficatul, anumite tipuri de branza.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top