Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Ce trebuie sa faci cand se ineaca bebelusul cu mancare. Gestul care ii salveaza viata

Toti copiii sunt delicati inca din prima zi de nastere, iar cateva situatii ii pot pune intr-o mare incurcatura pe cei care au grija de ei.

Bebelusii au tendinta, adesea, sa se inece cu mancare, iar cei care ii supravegheaza trebuie sa stie exact ce masura sa ia intr-o asemenea situatie dramatica.

Pentru ca este un lucru care poate face diferenta intre viata si moarte, daca observi ca un bebelus se ineaca, trebuie sa iei imediat masuri pentru a-l salva, caci pana la venirea ambulantei, s-ar putea sa fie mult prea tarziu.

Nu stii niciodata cand vine ceasul rau, cum se spune, iar tu trebuie sa stii exact ce sa faci, mai ales ca trupul bebelusului este foarte fragil si il poti accidenta mai rau.

Potrivit Departamentului de Sanatate Publica din New York, copiii sub cinci ani sunt mult mai predispusi sa se inece cu mancare si este a patra cauza a mortilor involuntare.

Ce trebuie sa faci cand se ineaca bebelusul

In majoritatea cauzelor, bucati de mancare le-au fost fatale copiilor, caci cei care ii supravegheau nu au stiut cum sa reactioneze.

Chiar daca bebelusul se joaca si este supravegheat incontinuu, se poate ineca cu un lucru pe care il gaseste pe jos, precum o moneda sau o jucarie, deci nu trebuie sa fie neaparat vorba despre mancare.

Ei bine, este extrem de simplu de facut si totul trebuie realizat cu mult calm. Un filmulet care circula pe internet explica intr-un mod simplu ce trebuie sa faci atunci cand se ineaca bebelusul cu mancare.

„Daca bebelusul tau se ineaca, tine-l cu fata in jos pe genunchiul tau. Loveste-l de cateva ori cu palma pe spate. Daca obiectul care i-a blocat gatul nu a iesit, intoarce-l si incepi sa ii presezi cu doua degete pieptul, pana cand iese lucrul cu care s-a inecat. In cazul in care nici asa nu ai reusit, suna de urgenta la ambulanta”, se arata in animatie.

Source: First Aid Charity demonstrates how to save a choking baby in seconds by rumblestaff on Rumble

Oricum, trebuie sa iei masuri imediat si sa incerci sa faci tu aceste lucruri pana la venirea ambulantei, caci personalul de pe ambulanta va face exact acelasi lucru ca si tine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top