Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Ce sa faci ca sa nu iti mai intre apa in incaltaminte

Odata cu venirea toamnei, au venit si ploile reci, iar incaltamintea trebuie adaptata fiecarei schimbari meteorologice.

Daca nu iti surade sa porti o pereche de cizme de cauciuc si vrei sa porti cizmele tale preferate, insa acestea nu prea rezista la apa, situatia se poate schimba.

Iata ce sa faci ca sa nu iti mai intre apa in incaltaminte:

Pantofii din piele intoarsa ori din catifea nu sunt deloc rezistenti la apa, insa cu ajutorul unor trucuri, vei reusi sa porti pantofii si cizmele tale preferate pe ploaie si pe vant, fara grija ca te vei uda la picioare.

Inainte de a trece la treaba, trebuie sa te asiguri ca cizmele si pantofii sunt foarte bine curatati si nu exista particule de praf pe ei.

Cum să îngrijești pantofii din piele întoarsă

Pe piata exista numeroase produse care fac incaltamintea impermeabila, asa ca nu te teme sa le cumperi. In cazul in care ai un articol de incaltaminte din piele, cele mai bune produse sunt lotiunile si uleiurile, in cazul incaltamintei din piele intoarsa, poti incerca produsele sub forma de spray.

De asemenea, poti incerca si grasimea naturala de gasca, ulei de ricin, untura de peste ori de balena pentru pielea naturala sau crema de galbenele, care asigura impermeabilitatea si hidratarea incaltamintei din piele.

Ce sa faci ca sa nu iti mai intre apa in incaltaminte

Si tenesii pot devin impermeabili cu ajutorul unui truc deja incercat de foarte multe persoane. Se spala foarte bine cu apa fierbinte, pana cand se umezesc apoi se pun intr-un pahar o lingura de bicarbonate de sodiu, o lingura de detergent pudra si putina apa, pana cand se formeaza o pasta. Cu ajutorul unei periute de dinti, aplica pasta pe tenesi, sterge cu o carpa si clateste-I cu apa rece. Lasa-i peste noapte la uscat, apoi aplica un spray pentru impermeabilitate si sunt gata de a fi purtati.

Si ceara de albine este la fel de buna daca vrei sa transformi o pereche de pantofi sau de cizme. Freaca usor pantoful din piele naturala ori imitatie cu o bucata de ceara de albine si apoi trebuie sa usuci cu ajutorul unui uscator. Dupa cateva minute, poti purta fara grija pantofii.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top