Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

5 metode ca sa previi deshidratarea in timpul iernii. A doua o sa iti placa cel mai mult

In timpul verii, iti faci un obicei ca sa bei lichide extrem de des si sa tii cu tine o sticla cu apa.

Odata cu aparitia toamnei si a sezonului rece, nevoia de a bea apa scade, in ciuda sfaturilor medicilor de a consuma minimum 2 litri de apa pe zi.

In perioada rece, corpul lupta din rasputeri pentru a se mentine cald, iar acest lucru implica si o hidratare optima.

Efectele deshidratarii

Functionarea organismului uman depinde de apa, lipsa ei poate duce la deshidratare, iar unele organe pot inceta sa mai functioneze normal. O deshidratare accentuata poate:

– creste riscul dezvoltarii infectiilor urinare, de rinichi si de aparitie a constipatiei;
– creste riscul aparitiei cancerului de vezica urinara, san si colon;
– creste gradul de retentie a lichidelor in organism – chiar daca suna ciudat, este o reactie normala a organismului care incearca sa retina apa cat mai mult;
– unele boli pot fi agravate sau provocate de deshidratarea cronica, precum: arsuri la stomac, ulcere, oboseala cronica, diabet, depresie, alergie, asm, dureri de cap, de inima, cresterea tensiunii, cresterea colesterolului, etc.

Ei bine, in afara celor opt pahare cu apa pe care trebuie sa le consumi zilnic, iata cateva metode ca sa previi deshidratarea:

1. Hidrateaza-te cu fructe – deoarece sunt o sursa excelenta de apa, au vitamine si sunt iubite de catre adulti si de catre copii. Consuma clementine, care au 87% continut de apa, dar si mere, care au un continut de apa de 84%.

2. Bea ciocolata calda – retine apa si esti plin de energie in fiecare zi. In plus, daca faci si antrenamente, poti stimula recuperarea cu ajutorul ciocolatei calde. Dupa o zi de mers prin frig si ploaie, este solutia ideala pentru a-ti recapata tonusul.

5 metode ca sa previi deshidratarea in timpul iernii. A doua o sa iti placa cel mai mult

3. Consuma mai multe alimente bogate in sare, caci acestea retin apa. Pentru iarna, sunt ideale supele de rosii.

4. Bea bauturi la temperatura camerei – chiar daca bauturile reci sunt absorbite mai repede, bauturile caldute ori la temperatura camerei iti mentin corpul la temperatura ideala. Daca alergi pe frig, ai grija sa ai la tine o bautura calduta.

5. Consuma mai putina cafea in timpul sezonului rece, caci cauzeaza cofeina deshidratarea. Incearca si cafeaua decofeinizata.

Citeste si: Cum se comporta bebelusul in pantec cand mama fumeaza

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top