Connect with us

Revistateo.ro

Lectie de civilizatie de la Arrabella Cornelius, fetita despre care vorbeste toata lumea

Inedit

Lectie de civilizatie de la Arrabella Cornelius, fetita despre care vorbeste toata lumea

De cele mai multe ori, micile actiuni produc adevarata schimbare in societate. Nu e nevoie mereu de campanii publicitare pentru a-i face constienti pe oameni de importanta mediului inconjurator si protejarea acestuia, iar asta o stie pana si o fetita de 7 ani pe nume Arrabella Cornelius.

Arrabella l-a insotit pe tatal ei intr-un loc unde candva exista un copac. Arborele a fost vandalizat, iar micuta Arrabella a fost extrem de trista sa vada ca lumea nu tine deloc la tot ce ne-a oferit natura. Neil, tatal micutei, a mers de mana cu ea ca sa planteze un arbore fara sa instiinteze inainte autoritatile, riscand astfel o amenda. Nu le-a parut rau pentru actiunea lor benefica, desi nu se pupa foarte bine cu legea.

„Va rog, respectati-l!”

Totul s-a intamplat pe Oxford Street, in Londra, capitala Marii Britanii. Dupa ce s-a fotografiat cu pomul pe care l-a plantat impreuna cu tatal ei, fetita a primit mii de mesaje de felicitare. Internautii au sustinut ca le-au inveselit ziua, iar copacul plantat de ea are o semnificatie aparte.

CITESTE SI: Mesajul pe care ti-l transmite o fetita cu sindromul Down: „Nu iti fie teama de mine”

De altfel, Arrabella a lasat un mesaj catre toti cei care trec pe langa arborele de pe Oxford Street, o adevarata lectie de civilizatie:

„Dragii mei,

Numele meu este Arrabella Cornelius. Am sapte ani. Am plantat un arbore pentru voi toti, ca sa il vedeti cum creste si sa va bucurati de el. Va rog, respectati-l, pentru ca l-am cumparat cu banii mei. In plus, tatal meu putea fi arestat pentru ca l-a plantat.

Arrabella (Pupici)”.

Copacul plantat ilegal pe Oxford Street nu este singurul. Presa britanica scrie ca mai exista alti arbori in cartierele londoneze plantate de familia Cornelius. In cartierul Westminster, de pilda, cei doi au amenajat o micuta gradina urbana, cu floarea soarelui si alte plante pentru a-i responsabiliza pe trecatori.

Jurnalistii de la Standard.co.uk au vrut sa afle opinia londonezilor despre actiunea fetei, dar si pe cea a consilierilor locali: „Multumim Arrabellei si tatalui ei ca au avut amabilitatea sa planteze un copac dupa ce arborele original a fost distrus”, a declarat consilierul local Heather Acton.

Dupa cum se poate observa, reactia autoritatilor locale a fost una pozitiva, iar tatal Arrabellei nu s-a ales cu nicio contraventie pentru ca nu a respectat legea. Iata ca se poate!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top