Retete
Cum se prepara acasa cea mai delicioasa paine fara gluten, cu doar patru ingrediente
Painea fara gluten a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, mai ales ca multe persoane au inceput sa dezvolte probleme serioase din cauza glutenului.
Cei care au probleme asociate cu tiroida trebuie sa se fereasca de orice aliment care contine gluten, insa, din nefericire, se regaseste in numeroase alimente, iar unul dintre ele, este painea.
Dincolo de faptul ca painea ingrasa, glutenul pe care il contine este muult mai rau decat caloriile, asa ca poti incepe sa prepari paine fara gluten chiar la tine acasa.
Glutenul este o proteina lipicioasa care se gaseste in cereale ( grau, orz, secara etc). De obicei, este folosita in panificatie ca aditiv, deoarece glutenul se „tine” de dioxidul de carbon eliberat de drojdie si ajuta la cresterea produselor de panificatie. Este ceea ce face aluatul elastic, pufos si frumos crescut. Glutenul mai poate fi gasit si in paste, bere, medicamente, dar si in pasta de dinti, inghetata, maioneza din comert ori mezeluri.
Cu cat intoleranta la gluten ramane mai mult netratata, cu atat e mai rau si poate duce la cancer, deficiente de vitamina D, avort, probleme tiroidiene
Produsele care se gasesc pe piata fara gluten sunt, in general, destul de scumpe si greu de procurat, iar daca nu poti renunta la paine, o poti prepara chiar tu acasa, iar rezultatul va fi unul delicios.
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara paine fara gluten acasa:
3 oua
3 linguri de unt de cocos
1 lingurita de miere
1/4 lingura de crema tartar.
Separa ouala si pune albusurile intr-un bol, iar galbenusurile in celalalt bol. Adauga untul de cocos la galbenusuri si bate-le cu telul pana cand se obtine un amestec moale.
Cum se prepara acasa cea mai delicioasa paine fara gluten, cu doar patru ingrediente
Cu ajutorul unui mixedr, bate si albusurile bine, Adauga crema de tartru la albusul de ou si continua sa bati pana cand se formeaza o spuma tare.
Citeste si: 3 salate cu care tii sub control diabetul. Include-le de azi in dieta ta
In momentul in care albusurile de ou au capatat o consistenta pufoasa, adauga in ele crema de galbenusuri si unt de cocos si amesteca-le usor, pentru a nu se pierde aerul din ele.
Imparte compozitia in sase si pune-le pe o foaie de copt, intr-o tava.
Se coc la 148 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana cand prind o culoare aurie. Se scot turtitele din cutor si se lasa sa se raceasca timp de zece minute, apoi pot fi consumate imediat. Poti adauga si condimente, daca vrei.