Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Cum recunosti prietenii toxici? Invata cum sa ii descoperi si sa ii elimini din viata ta

Fiecare persoana are nevoie de un prieten adevarat, cu care sa imparta lucrurile bune si grele si pe care sa il stie aproape in orice moment al zilei.

Aristotel spunea ca prietenia inseamna un suflet in doua trupuri, o inima in doua suflete.

Prietenii isi doresc binele celuilalt, ofera ajutorul fara sa ceara nimic in schimb si rezista atata timp cat cei doi reusesc sa pastreze o relatie de echilibru.

Daca ar fi sa ne gandim la definitia prieteniei, aceasta inseamna o relatie afectiva si de cooperare intre doua sau mai multe persoane ce implica suport reciproc, incredere reciproca, loialitate, iubire, intelegere si empatie, dar si multe alte calitati (dorinta de bine pentru celalalt, simpatie, onestitate, posibilitatea de confesiune in fata celuilalt, posibilitatea de a cere ajutor in situatii de cumpana, dar si bucurie in prezenta celeilalte persoane) care fac ca legatura dintre acele persoane sa fie unica si plina de frumusete.

Din pacate, nu toate prieteniile sunt unele adevarate si trebuie sa stii si tu cum sa iti dai seama care sunt prietenii toxici si prietenii adevarati.

Cum recunosti prietenii toxici? Invata cum sa ii descoperi si sa ii elimini din viata ta

Prietenii adevarati empatizeaza si sunt pe aceeasi lungime de unda, pe cand prietenii toxici nu isi dau seama de ceea ce vrei sa spui si interpreteaza lucrurile, pana ajung sa te raneasca atunci cand isi dau cu parerea.

Prietenii adevarati te respecta pe tine, in aceeasi masura in care se respecta si pe ei, asa ca nu iti fac mereu capul mare ca ai intarziat cinci minute la intalnire, nici macar daca ai intarziat 10 minute. De cealalta parte, prietenii toxici isi pierd temperamentul usor si iti scot ochii pentru ca au fost nevoiti sa te astepte ori pentru ca au pierdut un episod din serialul favorit din cauza ta.

Prietenii adevarati adora sa petreaca ore in sir vorbind despre tot felul de nimicuri nu se plictisesc deloc. In schimb, relatiile toxice nu sunt la fel, caci „prietenul” tinde sa se plictiseasca de ce ii spui si vrea sa aiba tot timpul dreptate.

Citeste si: Cele mai bune filme de dragoste din 2016

De asemenea, prietenii adevarati te suna doar pentru ca le este dor de tine si ar vrea sa vorbeasca si zilnic cu tine.

Prietenii toxici te cauta numai atunci cand au nevoie de ajutorul tau.

Un prieten adevarat te accepta asa cum esti, iar cel toxic incearca sa te controleze si sa te schimbe si nimic nu ii place din ceea ce faci, ba mai mult, incearca sa ia decizii in locul tau.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top