Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Abuzul emotional – cum il recunosti si cum te tii departe de el

Abuzul emotional este prezent in multe cupluri, de toate varstele. Fie ca este vorba de cupluri tinere sau de cupluri care au o relatie de zeci de ani, abuzul emotional face victime, iar acestora le este foarte greu sa treaca peste aceasta situatie.

Nu doar abuzul fizic doare, cat cel emotional care ramane in memoria persoanei care traieste aceasta situatie, fara sa fie in stare sa reactioneze.

Multe persoane nici nu isi dau seama ca sunt supuse abuzului emotional, doarece nu stiu sa recunoasca semnele si sa le puna capat imediat.

In primul rand, daca partenerul iti controleaza relatiile cu prietenii si cu rudele, este clar ca esti abuzat emotional. Nu este normal ca sa iti faca un program pentru a vedea si pe altcineva in afara de el.

Daca orice ai face, iar partenerul considera ca tu gresesti si ca el are dreptate, atunci poti fi sigur ca esti supus unui abuz emotional. Partenerul crede ca el stie ce este cel mai bine pentru voi, nu iti cere parerea si te desconsidera in fata celorlalti.

Citeste si: Cum recunosti prietenii toxici? Invata cum sa ii descoperi si sa ii elimini din viata ta

Tu obisnuiesti sa ii spui si cele mai ascunse secrete, insa el tine secret totul dinaintea relatiei noastre. Nu stii cu cine a fost inainte si nimic despre trecutul tau, in timp ce tu obisnuiesti sa te destainui fara a-ti fie teama de ceva. Atunci cand partenerul se foloseste de lucrurile pe care i le-ai spus si le spune mai departe, este clar ca esti abuzat emotional.

Cand partenerul iti gaseste nod in papura in orice situatie si te acuza pe tine de orice se intampla rau in relatie, atunci abuzul emotional a ajuns la un alt nivel. Nu accepta sa primesti acuzatii, atunci cand stii foarte bine ca nu este vina ta.

Un alt semn al abuzului emotional apare atunci cand unul dintre parteneri il face pe celalalt sa se simta inferior si il face de ras in fata prietenilor.

Atunci cand partenerul iti desconsidera aspiratiile si dorintele si nu este alaturi de tine pentru a-ti implini visurile, este clar ca este o victima a abuzului emotional.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top