Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Pericolul din cartofi – o intreaga familie a murit din cauza lor

Cartofii sunt iubiti de catre toata lumea, iar multitudinea de preparate care se fac din ei ii face sa fie preparatul preferat al tuturor.

Fie ca este vorba despre cartofi prajiti, copti, piure sau salata de cartofi, ii poti prepara extrem de repede, insa trebuie sa ai mare grija asupra unui aspect.

O familie din Rusia a murit din cauza cartofilor, dupa ce au facut o greseala teribila, pe care toata lumea ar trebui sa o cunoasca. Familia avea niste cartofi pe care i-a lasat in pivinita si pe care au vrut sa ii consume dupa o perioada de timp.

Pericolul din cartofi – o intreaga familie a murit din cauza lor

Atunci cand barbatul a mers in pivnita, a lesinat instantaneu si a murit.

Pentru ca nu mai venea in casa, sotia barbatului a mers in pivnita pentru a vedea ce se intampla si a murit, la randul rau. Si fiul lor a intrat in pivnita si a avut aceeasi soarta ca si parintii sai.

Bunica a dat alarma printre vecini si a intrat la randul sau in pivnita, insa nu a supravietuit.

Citeste si: A stat 45 de minute fara puls si si-a revenit miraculos. Ce a povestit dupa ce s-a trezit este UIMITOR

O fetita in varsta de 8 ani a reusit sa supravietuiasca, numai pentru ca nu a intrat in pivnita, iar anchetatorii au descoperit ca cei patru au murit din cauza unui compus numit glicoalcaloid

Cartofii din pivnita erau vechi, incepusera sa putrezeasca si asta i-a transformat intr-o adevarata bomba chimica.

Cartofii contin solanina, numit de catre specialisti glicoalcaloid. Acesta o puternică actiune toxica, chiar si in cantitati mici, fiind utilizata mai ales pentru proprietatile sale ca fungicid si pesticid. Alaturi de ea, in tuberculii de cartofi incoltiti se intalneste si chaconina, un alt glicoalcaloid. In general, continutul de solanină este direct proportional cu culoarea verde a tuberculilor(culoare data de clorofila), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Din nefericire, familia din Rusia a murit, insa i-a facut pe multi sa constientizeze ca un aliment aparent banal te poate ucide, in numai cateva secunde.

1 Comment

1 Comment

  1. Geo

    2016-11-01T10:55:38+02:00 at 2016-11-01T10:55:38+02:00

    Era ceva toxic in aer de a lesinat ala; solanina si alte minuni nu „plutesc” in aer, tutilor !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top