Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Trei adevaruri dureroase despre cezariana, pe care fiecare persoana trebuie sa le stie

Venirea pe lume a unui copil este considerata o minune si vine cu multe responsabilitati, cu eforturi si cu multe impliniri.

Daca unele femei aleg sa nasca natural, multe femei apeleaza la cezariana, o operatie considerata una dintre cele mai simple proceduri.

Iata care sunt cele trei adevaruri pe care doar femeile care au avut o operatie de cezariana le cunosc:

1. Ai putea crede ca operatia de cezariana este una extrem de simpla, insa este considerata una dintre cele mai grele interventii chirurgicale, iar riscul ca fatul si ca mama sa moara este unul foarte ridicat.
Este foarte dificil pentru ca tatal ori membrii familiei sa fie prezenti in sala de operatie in timpul operatiei, iar viitoarea mamica nu poate primi astfel suportul si sprijinul de care are atat de multa nevoie.

Trei adevaruri dureroase despre cezariana, pe care fiecare persoana trebuie sa le stie

2. Medicii nu stiu daca este totul in regula cu mama pana cand se duce complet anestezia. In aceste cazuri, riscul nu se termina odata cu nasterea. Medicii nu pot determina daca totul este in regula, pana cand anestezia nu trece.

Mai mult decat atat, mama este treaza in timpul operatiei si poate simti toate miscarile care se intampla inauntrul ei, de la bisturiu si pana la scoaterea copilului.

3. Dupa nastere, recuperarea este una extrem de delicata, caci mama nu are voie sa tina copilul in brate, deoarece este greu si miscarea este dificila din cauza taieturii care trebuie sa se vindece. Timp de aproximativ sase luni, femeia care a suferit o operatie de cezariana este privata de foarte multe lucruri, nu are voie sa faca exercitii fizice si nici sa isi plimbe copilul in brate, iar acest lucru poate fi cu adevarat frustrant.

Citeste si: Trucuri pe care fiecare gravida trebuie sa le stie! Cum dormi ca un prunc toata noaptea

In plus, semnul operatiei ramane pe corp intreaga viata si aduce aminte de aceste momente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top