Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Ce se intampla daca pui frunze de feriga in perna

Feriga este una dintre cele mai populare plante de apartament, iar faptul ca nu necesita conditii speciale le face sa fie extrem de iubite.

Fie ca este vorba despre ferigi care se intind prin toata casa sau unele care cresc in inaltime, aceste plante reusesc sa decoreze foarte frumos casa si sa o oxigeneze.

Feriga are efecte terapeutice, iar pentru nevoi medicinale se recoltează rizomii, cu tot cu vegetalele mai vechi de pe ei, curatindu-se doar partile putrezite. Din acestia se prepara extracte, rizomul trebuind să fie intotdeauna proaspat recoltat. De asemenea, se mai pot prepara decoct si pulbere de feriga.

Ce se intampla daca pui frunze de feriga in perna

Preparatele de feriga sunt utile si in combaterea viermilor intestinali, mai ales in combaterea teniei. Mai pot fi eficiente si in combaterea bolilor cailor urinare, precum si pentru calmarea durerilor locale, a arsurilor si in combaterea gutei.

Impotriva reumatismului, se fac aplicatii externe si bai. Specialistii recomanda ca, ori de cate ori exista ocazia, pe locurile cu dureri sa se aplice frunze proaspete.

Dintr-o feriga, numita Pteridium aquilinum, se fac inclusiv perne. Toamna sunt culese frunzele, se pun la uscat, apoi se umplu pernele cu ele.

Cum se folosesc ferigile pentru a le pune in perne

Cei care au facut acest lucru au constatat ca somnul a fost mult mai linistit si s-au odihnit mult mai bine. Pe unii i-a ajutat in tratarea crampelor si a durerilor corpului.

Pteridium aquilinum / foto: Shutterstock

Pteridium aquilinum / foto: Shutterstock

Daca nu ai suficiente frunze din aceatsa planta, poti pune cateva in perna si vei scapa astfel si de acarieni, de mucegai si de bacterii, iar astfel vei dormi mult mai bine.

Citeste si: Cum scapi de alunite, fara interventie chirurgicala. Remedii populare la indemana tuturor

Pentru a avea efectul scontat, trebuie sa folosesti doar anumite tipuri de feriga, pentru ca nu toate functioneaza la fel. Pentru a impiedica un efect advers, intreaba la florarie care este Pteridium aquilinum.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top