Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Atacurile de panica: tehnici pentru a le depasi fara tratament

Atacul de panica a devenit o afectiune cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane, iar acest lucru este ingrijorator.

Momentele de frica irationala si incontrolabila ii fac pe multi sa se teama de tot ce ii inconjoara.

Persoane aparent normale sepot trezi intr-o secunda cu o stare de neliniste si de panica, pe care trebuie sa gestioneze in cel mai scurt timp.

Corpul incepe sa se lupte cu pericolul si sa il depaseasca. In primul rand, o persoana care se confrunta cu un atac de panica trebuie sa il constientizeze, pentru a aputa sa il inhibe intr-un timp scurt, fara a fi nevoie sa apeleze la medicamente.

Din nefericire, de cele mai multe ori, atacurile de panica sunt confundate cu stari de neliniste ori de rau interior.

Pentru a nu ajunge sa iei pastile ani intregi din cauza atacurilor de panica, poti incerca niste exercitii care sa te scape de atacurile de panica.

In timpul unei crize, incearca sa faci exercitii de respiratie. Inspira si expira incet si gandeste-te la faptul ca esti mai puternic decat boala.

Poti incerca sa respiri asa cum o fac bebelusii, cu ajutorul abdomenul, iar linistea va veni mai repede si vei putea sa te relaxezi.

De asemenea, gandeste-te la lucruri logice si la operatii matematice simple, care sa inlature teama. In timp ce se instaleaza panica, partea logica a creierului incetineste functiile din ce in ce mai mult, iar temeriile si iratiunea le iau locul. Astfel, rezolvand operatii logico-matematice, creierul isi revine.

Si discutiile profunde, la care trebuie sa te gandesti mult timp, reusesc sa inhibe teama si sa iti redea linistea. Implica-te in activitati care te provoaca sa gandesti si iti pun mintea la contributie, fa puzzle-uri ori cuburi Rubik, iar linistea va inlocui atacurile de panica.

Citeste si:Cum scapi de herpes in mod natural

Renunta la izolare si iesi in lume, distreaza-te si fii comunicativ, iar asa anxietatea va fi depasita.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top