Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Alimentele care imbunatatesc memoria

Odata cu inaintarea in varsta, poti constata ca iti este din ce in ce mai greu sa iti amintesti detalii din tinerete ori din copilarie.

Memoria este definita ca fiind capacitatea creierului de a retine si de a-si aminti diferite informatii, experiente, proceduri, abilitati si obiceiuri. Exista factori care influenteaza activitatea normala a creierului, declansand diferite probleme de memorie de la senilitate, la dementa sau Alzheimer. Memoria este un proces complex, care comporta trei faze: invatarea, stocarea informatiei, apoi, restituirea (evocarea si recunoasterea).

Alimentele care imbunatatesc memoria

Cand omul imbatraneste, abilitatea sa de a-si aminti lucruri in mod natural scade. Exista si alti factori care afecteaza sanatatea memoriei, printre care: oboseala, depresia si dieta.

Cateva alimente reusesc sa iti stimuleze memoria si sa mareasca performanta creierului, iar consumate in mod regulat, poti sa iti aduci aminte de lucruri pe care le-ai uitat.

Iata care sunt alimentele care imbunatatesc memoria

Cel mai puternic remediu natural pentru a-ti stimula memoria este rozmarinul. Acesta mareste performantele creierului si trebuie inclus in alimentatie. De asemenea si aromaterapia este utila. Pune plante de rozmarin in camera si foloseste des ulei esential pentru masaj.

Un alt aliment care nu trebuie sa lipseasca de pe masa il reprezinta ouale intregi. Galbenusul contine colina, cunoscuta ca fiind benefica pentru sanatatea creierului.

Este sezonul ei si o poti consuma in nenumarate forme. Consuma sfecla rosie pentru a imbunatati fluxul sanguin din corp si sin creier.

La fel ca sfecla rosie, si avocado creste fluxul sanguin de la nivelul creierului, asa ca este bine sa il pui in salate sau in sosuri.

Pestele gras, precum sardinele, somonul sau codul sunt esentiali pentru buna functionare a creierului si pentru imbuntatirea memoriei.

Rosiile – contin licopen, care protejeaza celulele creierului si lupta impotriva radicalilor liberi.
Ceaiul verde – este perfect pentru a fi consumat zilnic.

Citeste si: De ce nu poti dormi noaptea. Un studiu dezvaluie motivul surprinzator
Ciocolata neagra – desi dauneaza siluetei, te ajuta sa ai o „minte brici”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top