Connect with us

Revistateo.ro

Traditii si obiceiuri de Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

Stil de viata

Traditii si obiceiuri de Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

O serie de traditii si obiceiuri de Intrarea in Biserica a Maicii Domnului se respecta pe 21 noiembrie. In popor, sarbatoarea mai este cunoscuta sub numele de Vovidenie sau Ovedenie.

Sfintii Parinti Ioachim si Ana au dus-o pe Maica Domnului in templu, la varsta de 3 ani, asa cum au promis in fata Domnului, dupa ce Tatal Ceresc le-a indeplinit dorinta de a avea un copil. Fecioara Maria a fost intampinata in biserica de marele preot Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul. Maica Domnului a copilarit in Casa Domnului pana la varsta de 15 ani.

E important de precizat ca din toate sarbatorile inchinate Fecioarei Maria, doar „Bunavestire” este consemnata ca eveniment istoric, despre care se scrie in detaliu in Sfanta Scriptura (Luca I, 26-38). Celelalte sarbatori evanghelice canonice nu ne dau informatii provenind din Sfanta Traditie si din evangheliile apocrife, adica necanonice.

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului are o insemnatate speciala pentru lumea crestin-ortodoxa, intrucat prezenta Fecioarei in Biserica a consfintit importanta acestui lacas unde astazi se roaga milioane de crestini.

Sarbatoarea are o relevanta importanta din punct de vedere dogmatic, intrucat fiica Parintilor Ioachim si Ana l-a dat pe Fiul Domnului, Iisus Hristos, fara de care nu exista crestinismul. Legile lui Hristos, Fiul Fecioarei Maria au devenit model de convietuire pentru mantuirea sufletelor noastre.

Cele mai importante obiceiuri de Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

traditii-si-obiceiuri-de-intrarea-in-biserica-a-maicii-domnului-1

Printre cele mai importante traditii si obiceiuri de Intrarea in Biserica a Maicii Domnului se numara:

1. In aceasta zi sfanta, tot ce inseamna lumina capata o putere speciala. Din acest motiv, se spune ca rugaciunile facute la lumina candelei la ceas de seara sunt mai puternice. E vorba despre rugaciunile adresate Fecioarei Maria. Lumanarile si candelele trebuie sa arda toata noaptea. Acestea purifica mediul si protejarea sufletele noastre de primejdii si pacate.

2. Conform traditiei, oamenii certati trebuie sa isi ceara iertare. Greselile iertate in aceasta zi nu se vor repeta tot anul, spun batranii.

3. Se spune ca daca pe 21 noiembrie va ninge, iarna va fi cumplita. Tot de Ovidenie se spune ca cei cu sufletul curat pot intelege graiul animalelor, caci 21 e ziua in care se deschid cerurile.

4. Tot legat de aceasta zi sfanta, se crede ca ologii se pot vindeca daca au credinta puternica in Dumnezeu si in puterea sa nemarginita.

5. Pe 20 noiembrie, in ajunul sarbatorii, in mai multe sate din sudul Romaniei copiii pun crengute de mar intr-un vas cu apa in care adauga si agheasma. Aceste crengute se tin la loc cald pana la Anul Nou, iar apoi sunt folosite drept sorcova.

6. E bine ca in aceasta zi copiii botezati sa fie dusi in biserica pentru ca Dumnezeu sa le lumineze calea, sa aiba parte numai de bucurii si sa fie sanatosi toata viata.

CITESTE SI: Rugaciune facatoare de minuni catre Maica Domnului

7. Tot in aceasta zi, crestinii au dezlegare la peste, ulei si vin. In Postul Craciunului, in sarbatorile trecute cu rosu in calendar se da dezlegare la peste.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top