Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Cum sa adormi intr-un minut, fara stres si medicamente

Privarea de somn pe termen lung are consecinte nefaste asupra sanatatii si trebuie imediat sa iei masuri. Daca vrei sa stii cum sa adormi fara efort, atunci trebuie sa apelezi la un truc.

Pentru a functiona asa cum trebuie, o persoana trebuie sa doarma in medie opt ore pe noapte.

In caz contrar, o persoana privata de somn se confrunta cu o functionare slaba din punct de vedere congnitiv. De asemenea, are probleme de atentie si ajunge sa aiba boli mentale. Cea mai periculoasa situatie este ca poate dezvolta boli cardiace.

Fiecare persoana incearca sa gaseasca cea mai buna solutie pentru a adormi. Unii apeleaza la medicamente, altii la ceaiuri si la yoga.

Exista insa o metoda imbatabila, care te adoarme numai intr-un minut si nu implica un tratament medicamentos.

Cea mai buna veste este faptul ca poate fi facuta de oricine are probleme cu somnul si da rezultate imediat. Daca vrei sa stii cum sa adormi intr-un minut, iata ce ai de facut.

Tehnica de respiratie, numita 4-7-8 este descrisa ca un calmant natural al sistemului nervos si este bazata pe pranayama, o tehnica indiana. Aceasta se traduce prin „reglarea respiratiei”. Pe langa aceasta, metoda ajuta la reducerea tensiunii si relaxeaza organismul.

Adormi in mod natural in 60 de secunde

Aceasta a fost initiata de absolventul Universitatii Harvard, Dr. Andrew Weil.

Inchide gura si inhaleaza aerul pe nas, timp de 4 secunde. Apoi, tine-ti respiratia timp de 7 secunde. Dupa scurgerea timpului, expira complet tot aerul acumulat in plamani pe parcursul a 8 secunde. Odata cu aerul, elibereza si sunetul puternic al expirarii.

Dupa ce ai terminat, inspira din nou si repeta tehnica de 4 ori, pana cand vei adormi.

Citeste si: De ce vorbim in somn

Este foarte important ca de fiecare sa inspiri pe nas si linistit, iar expiratia trebuie sa dureze de doua ori mai mult decat inspiratia.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top