Connect with us

Revistateo.ro

Povestea lui Lorly Schik, o fosta profesoara care la 90 de ani ne da o lectie de viata tuturor

Inedit

Povestea lui Lorly Schik, o fosta profesoara care la 90 de ani ne da o lectie de viata tuturor

In ciuda faptului ca a trecut mult timp de cand s-a retras din invatamant, Lorly Schik isi amintea fiecare elev care i-a trecut prin maini.

Profesoara a fost foarte trista cand a trebuit sa se pensioneze. Sotul ei o consola si, datorita lui, Lorly a reusit sa se bucure de noua ei viata. A pornit intr-o calatorie prin toata tara impreuna cu barbatul ei ca sa celebreze intrarea in noua etapa a vietii sale. Din nefericire, la scurt timp dupa voiaj, sotul lui Lorly a murit.

Dupa moartea sotului ei, la varsta de 90 de ani, Lorly a primit o noua lovitura de la viata. A fost nevoita sa isi paraseasca locuinta si sa se mute intr-un azil de batrani.

Un profesor nu isi uita niciodata elevii

Intr-una dintre sieste, Lorly si cateva colege de la azil se uitau la televizor. Nu i-a venit sa creada pe cine vede prezentand stirile la canalul local KARE 11 Sunrise. Batrana nu isi amintea multe lucruri. Incepea sa uite momente importante din viata ei. Cand l-a vazut pe prezentatorul de la televiziunea respectiva, a stiut imediat cine este. Era fostul ei elev, unul din acei copii care raman in mintea profesorului pana la moarte.

Revederea fostului ei elev i-a sters toate tristetile lui Lorly. In fiecare zi deschidea canalul de televiziune ca sa se simta mandra ca ea l-a educat. Se lauda tuturor colegelor din azil cu el. Practic, fostul ei elev i-a adus fericirea dupa episoade in care viata a incercat-o din greu.

Lorly isi dadea seama ca aceasta bucurie trebuie impartasita chiar cu fostul ei elev, asa ca a redactat o scrisoare catre parintii acestuia. „Buna, Diane si Terry. Ma simt atat de mandra sa imi vad fostul elev la televizor prezentand stirile. Chiar si acum vad acel copil cu parul negru, retras in banca sa. Salutati-l pe Cory si spuneti-i ca profesoara lui are acum 90 de ani. Spuneti-i ca se bucura vazandu-i emisiunile de la televizor si ca ii doreste tot ce e mai bun”, a scris Lorly Schik.

povestea-lui-lorly-schik-o-fosta-profesoara-care-la-90-de-ani-ne-da-o-lectie-de-viata-tuturor-1

Scrisoarea primita de parintii lui Cory a ajuns, evident, in mainile elevului. In acel moment si-a dorit sa isi revada mentorul, dupa atatia ani. Cei doi s-au reintalnit, iar baiatul a intrebat-o prima oara cum l-a recunoscut.

povestea-lui-lorly-schik-o-fosta-profesoara-care-la-90-de-ani-ne-da-o-lectie-de-viata-tuturor-3

Profesoara i-a spus ca fiecare elev avea niste trasaturi proprii, iar pe el l-a retinut dupa ochi. Acei ochi inchisi la culoare care au ramas la fel dupa atatia ani…

CITESTE SI: O invatatoare a ramas fara grai dupa ce a aflat secretul elevului care nu invata bine

In concluzie, daca veti ajunge departe in viata, sa nu va mirati ca intr-o zi veti primi o scrisoare de la un necunoscut. Profesorii nostri nu ne uita niciodata, desi credem ca am trecut ca lebada prin apa in viata lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top