Connect with us

Revistateo.ro

Sfanta Ecaterina / foto: doxologia.ro

Stil de viata

Sfanta Ecaterina, mucenita protectoare a tinerilor

In fiecare an, pe 25 noiembrie, lumea crestina o pomeneste pe Sfanta Ecaterina. Aceasta este numita protectoarea tinerilor, a iubitorilor de carte, a medicilor si a invatatorilor.

De asemenea, si a matematicienilor, a profesorilor si a studentilor. Ea mai este protectoarea tuturor celor aflati in pragul cununiei sau care isi doresc sa se casatoreasca, a femeilor sterpe si a saracilor.

Sfanta Mucenita Ecaterina, fiica principelui Consta, a trait in timpul imparatului Maximilian, la inceputul secolului al IV-lea. Cunostea foarte bine limba greaca si limba latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si de oratorie.

Sfanta Ecaterina a fost decapitata, la numai 20 de ani

Aceasta credea ca niciun barbat nu va ajunge la nivelul ei intelectual, motiv pentru care nu dorea sa se casatoreasca cu nimeni.

Sfanta Mucenita Ecaterina a avut doua viziuni: in prima a vazut-o pe Maica Domnului cu Pruncul in brate. Din cauza faptului ca nu era crestina, nu a reusit sa vada fata Mantuitorului.

In a doua vedenie, dupa ce s-a botezat crestina, i s-a descoperit Hristos, care i-a daruit un inel de logodna. Acesta i-a spus: „Iata, astazi te primesc pe tine mireasa Mie nestricata si vesnica, deci sa pazesti tocmeala aceasta cu dinadinsul si sa nu mai primesti nicidecum alt mire pamantesc”.

In urmatoarea zi, Ecaterina a ramas uimita cand a vazut inelul de logodna pe degetul sau.

A fost jertfita in numele credintei, fiind trasa pe roata, apoi decapitata, la numai 20 de ani.

Citeste si: Sarbatoare importanta astazi: Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei
Ramasitele pamantesti ale Sfintei Ecaterina au fost descoperite dupa viziunea unui calugar, pe Muntele Sinai, in Egipt. Acolo se afla si o manastire care-i poarta numele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top