Connect with us

Revistateo.ro

Cazul Matvey Zakharenk a nascut polemici in Rusia. O terapie cunoscuta e pusa sub semnul intrebarii

Inedit

Cazul Matvey Zakharenko a nascut polemici in Rusia. O terapie cunoscuta e pusa sub semnul intrebarii

Cazul Matvey Zakharenko a starnit numeroase controverse in Rusia. Copilul care astazi are doi ani de zile a avut de suferit din cauza unei terapii destul de populare in tratarea anumitor boli.

Matvey nu intelege de ce toti copiii se uita ciudat la el, de ce nu se joaca nimeni cu el. La cei doi anisori ai sai, incepe sa observe ca are ceva respingator.

Si, la fel ca oricarui copil din lume, lui Matvey ii place sa se joace, sa rada, sa se bucure de atentia celor din jur. Baietelul era prea mic sa isi aminteasca prin ce a trecut la cateva luni de cand s-a nascut.

Matvey a venit pe lume in noiembrie 2014 in Tulia. Localitatea ruseasca se afla la doar doua ore de mers cu masina de Moscova. In afara unui icter vindecabil, bebelusul era sanatos. Pentru a-l trata, medicii au prescris terapia prin lumina. Matvey era supravegheat in fiecare noapte de o lampa speciala, cu proprietati curative.

Tratamentul care foloseste lumina artificiala este destul de popular in Rusia, insa, in urma acestui caz, aceasta terapie a devenit tot mai contestata. In mod normal, de Matvey se ocupa o infirmiera. Zi si noapte era alaturi de el ca sa vada cum evolueaza starea de sanatate.

Intr-o seara, asistenta medicala a iesit din camera cateva minute. In timp ce era afara, lampa a explodat, iar focul s-a extins imediat in patut si in restul camerei. Bebelusul a suferit arsuri pe 75% din suprafata corpului, scrie site-ul diyshare.net.

Mama l-a abandonat cand a vazut cum arata

cazul-matvey-zakharenko-a-nascut-polemici-in-rusia-o-terapie-cunoscuta-e-pusa-sub-semnul-intrebarii-1

Organele i-au fost grav afectate, iar pielea bebelusului se scurgea de pe el. Parintilor le este greu sa descrie imaginile pe care nu le pot uita niciodata, si nu e de mirare.

cazul-matvey-zakharenko-a-nascut-polemici-in-rusia-o-terapie-cunoscuta-e-pusa-sub-semnul-intrebarii-2

Cand mama lui Matvey, o tanara de 19 ani, a aflat ce s-a intamplat, a lesinat. Stia ca va trebui sa stea cu anii cu el prin spitale. Operatiile si tratamentele la care urma sa fie supus micutul erau insuportabile chiar si pentru un adult. Intrucat nu avea posibilitati financiare si credea ca nu se va vindeca niciodata, mama lui Matvey l-a abandonat. Nu a vrut sa il mai vada niciodata.

CITESTE SI: Povestea dramatica a lui Charlotte Fairlie, mama care a paralizat dupa ce a nascut

Aceasta decizie a mobilizat ONG-urile din Rusia, iar mai multi jurnalisti si voluntari au inceput o campanie de adoptie pentru Matvey. Medicii si oamenii simpli din Rusia au inceput o munca admirabila ca sa ii gaseasca micutului o familie. Inca nu au gasit-o, insa speranta nu moare niciodata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top