Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de negi fara sa ii extirpi

Naturiste

Cum scapi de negi fara sa ii extirpi

Micile excrescente de la nivelul pielii provoaca mari batai de cap. Cum scapi de negi fara sa ii extirpi? Exista vreun remediu prin care poti evita vizita la medicul dermatolog? E musai sa recurgem la interventii chirurgicale pentru a scapa de ei?

Ce sunt negii

Negii sunt niste formatiuni care ies din piele produse de un virus. Aceste excrescente sunt noncanceroase, insa provoaca stres emotional si sunt inestetice, mai ales daca apar intr-o zina vizibila.

Exista peste 100 de tipuri de papiloma virusuri umane. Acest virus infecteaza stratul superficial al pielii si patrunda in organism prin zonele cu leziuni. Cele 100 de tipuri de negi pot fi clasificate in 6 categorii mari.

1. Negii comuni – apar in special pe maini si au culoarea gri-maronie.

2. Negii plantari – apar la nivelul talpii si pot avea aspectul unei pete negre.

3. Negii plani – sunt cei intalniti la nivelul fetei si bratelor sau pe membrele inferioare.

4. Negii periungheali – apar in zona unghiilor de la picioare si pot afecta cresterea sanatoasa a unghiilor.

5. Negii filiformi – sunt cei intalniti in jurul gurii, barbiei si nasului.

6. Negii genitali – apar la nivelul organelor genitale si afecteaza atat barbatii cat si femeile. Apar de obicei in jurul anusului, in interiorul rectului si sunt deranjanti in timpul actului sexual.

Cum scapi de negi, indiferent de tipul acestora?

1. Usturoiul pisat te ajuta in lupta cu negii. Piseaza un catel de usturoi si aplica-l in zona afectata a pielii. Pune un bandaj sau o compresa peste si lasa-l asa timp de aproximativ 2 ore. Daca nu ai alergie la sucul natural de usturoi, il poti lasa toata noaptea.

2. De ajutor iti este si coaja de banana, noteaza site-ul aprendelotodo.com. Coaja de banana are acid salicilic in compozitie, iar aceasta substanta are puteri anti-inflamatoare deosebite. Tot ce trebuie sa faci este sa tii coaja de banane pe negi, cu partea interioara a acesteia. Dupa aproximativ o saptamana, vei observa ca negii se diminueaza.

CITESTE SI: Cum scapi de punctele negre intr-un minut

3. Si sucul de lamaie este eficient in lupta cu problemele dermatologice. Imbiba o bucata de vata cu zeama de lamaie si freaca zona infectata de virus. Repeta acest procedeu de 3 ori pe zi, pana cand vei observa atenuarea acestor excrescente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top